|

HDP'den CHP'li Soyer'e destek: Bize en uygun aday

CHP'nin İzmir’de Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak belirlediği Tunç Soyer’e, HDP'den destek geldi. HDP İzmir İl Eş Başkanı Kadir Baydur, "İzmir Büyükşehir Belediye başkanlığı için Tunç Soyer'i destekleyeceğiz. Kararımız bu konuda net" dedi. CHP'nin HDP ile örtülü ittifakı bir süredir hem parti tabanında hem de CHP seçmenlerinde ciddi rahatsızlığa neden olmuştu.

Yeni Şafak
12:18 - 7/02/2019 Perşembe
Güncelleme: 12:29 - 7/02/2019 Perşembe
Diğer
CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Tunç Soyer.
CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Tunç Soyer.

Mart ayının sonunda yapılacak yerel seçimler öncesinde partiler adaylarını bir bir açıklamaya devam ederken, açık ve gizli ittifaklar da tartışılmaya devam ediyor. CHP'nin İzmir'den Tunç Soyer'i aday olarak göstermesinin ardından İYİ Parti'de istifalar peş peşe gelirken, HDP, Soyer'in adaylığına desteklediklerini açıkladı.

HDP İzmir İl Eş Başkanı Kadir Baydur, parti olarak büyükşehirde CHP'nin adayı Tunç Soyer'i destekleyeceklerini, ilçelerde ise henüz tavırlarını netleştirmediklerini söyledi.

Profilimize en uygun isim Soyer

Amerika'nın Sesi'nin sorularını cevaplayan Baydur, "Bizim çizdiğimiz profile en uygun adayın Tunç Soyer olduğunu söyleyebiliriz rahatlıkla" ifadesini kullanarak, şunları söyledi:

"Tunç Soyer aynı zamanda sadece bizim değil, İzmir emek ve demokrasi güçlerinin de ortak kabulüdür. Bu konuda hem bize hem CHP İzmir İl Örgütü'ne hem de CHP Genel Merkezi'ne çevrelerden talepler gitmiştir. Bundan da bilgimiz var.

Halk toplantıları yaparak, ilçe ilçe, mahalle mahalle gezerek neden Tunç Soyer'i desteklediğimizi açıklayacağız ve sandığa kitlemizi bu şekilde taşıyacağız."

CHP İzmir İl Örgütü ile temas halindeyiz

CHP İzmir İl Örgütü ile temaslarının olduğunu belirten Baydur, "Tabi temasımız var, bundan sonra da olacak. Çünkü biz bu kentte yaşayanların bu kenti birlikte yönetmesini istiyoruz. Bunun için de bütün katmanların, bütün kesimlerin yerel yönetimlerde söz hakkı olmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

#CHP
#HDP
#İzmir
5 yıl önce