|

Her iki seçim de zamanında yapılacak

Erken seçim beklentilerine tepki gösteren Erdoğan, "Anayasa'nın amil hükmü ortadadır. İşimize geldiği zaman hukuk devletiyiz. İşimize geldiği zaman hukuk tanımayalım. Meclis'te sıkıntı yok” dedi.

Haber Merkezi
00:00 - 14/12/2006 Thursday
Güncelleme: 00:58 - 14/12/2006 Thursday
Yeni Şafak
Her iki seçim de zamanında yapılacak
Her iki seçim de zamanında yapılacak

Başbakan Tayyip Erdoğan, erken seçim konusundaki tartışmalara sert tepki göstererek, "Anayasa'nın amil hükmü ortadadır. Biz bu amil hükme göre hareketle mükellefiz. İşimize geldiği zaman Anayasa'nın amil hükmü, hukuk devletiyiz. İşimize geldiği zaman hukuk tanımayalım, bunu şuraya çekelim, buraya çekelim" dedi.

Başbakan Erdoğan, Parti Genel Merkezi'nde gazetecilerin sorularını cevapladı. Erdoğan, Cumhurbaşkanı Sezer'in MHP heyetini kabulü sırasında Nisan ayında erken seçim yapılmasını istediği yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine medya aracılığı ile bu yönde bir değerlendirme yapmayacağını kaydetti.

ANAYASAYA BAKIN

Erdoğan, erken seçim tartışmalarına anlam veremediğini belirterek, "Bayram değil seyran değil nedir bu iş. Buna iktidar karar verir. Diyorlar ki, 'Bu parlamento cumhurbaşkanlığı seçimini yapmamalı, yapamaz'. Hani anayasaya sadıktınız. Şimdi niye sadakatinizi ayaklar altına alıyorsunuz. Hani TBMM'ye, parlamenter sisteme sadıktınız. Ne oldu size, sorarlar adama. Bunu halkımız soracak. Biz istikrarı bozdurtmayız" diye konuştu. Erdoğan, "Bu süreci aynı kararlılıkla devam ettireceğiz. Bu parlamento saygındır. Cumhurbaşkanını zamanı geldiğinde seçecektir. Anayasa'nın amir hükmü neyse yapılacaktır. Kimse bunun dışında birşey beklemesin" dedi.

BURADA BAŞKA ORADA BAŞKA

Erdoğan, erken seçim isteyenlerin samimiyetten uzak olduğunu belirterek, "Böyle bir kararı alsanız dahi yarın milletin karşısına çıktıkları zaman ne derler biliyor musunuz? 'Bak 5 yıl yönetemediler, erken seçime gitmek zorunda kaldılar' derler. Bunlar kapının arkasında farklı, önünde farklı konuşanlardır. Biz bunları çok iyi biliriz. Ama biz bu oyuna gelmeyiz. Ve kimse Cumhurbaşkanı seçimiyle alakalı olarak Anayasa'nın amir hükmü dışında bizden bir şey beklemesin. Genel seçimler nasıl yapılacaksa, bunu yine biz aynı şekilde yaparız" dedi.


Büyükanıt'la sıkıntı söz konusu değil

Erdoğan, bir gazetecinin "Sayın Büyükanıt ile görüştünüz, bilgilendirme konusundaki sıkıntıyı aştınız mı?" sorusuna da şu cevabı verdi: "Değerli arkadaşlar, böyle bir sıkıntı falan söz konusu değil. Bunlarla ilgili gelişmeler hepsi gayet güzel bir şekilde devam ediyor. Böyle bir sıkıntı falan söz konusu değil. Sizler de sürekli olarak, lütfen sıkıntı yaratmanın gayreti içinde olmayın."



17 years ago