|

İhracatta yeni bir FASıl

Kazablanka'da 150 Faslı, 30 Türk işadamını buluşturan TUSKON, yatırımlar için yoğun bir şekilde kulis yaptı. Faslı yetkililer "Sizlere kucak açtık, yatırıma gelin" çağrısı yaptı

Cihan
00:00 - 20/12/2010 Pazartesi
Güncelleme: 00:11 - 20/12/2010 Pazartesi
Yeni Şafak
İhracatta yeni bir FASıl
İhracatta yeni bir FASıl

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) koordinasyonunda, Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu (ESİDEF) ile Türk Fas İşadamları Derneği (TÜFİAD)'nin organizasyonuyla yapılan Türkiye-Fas Ticaret ve Yatırım Heyeti programının ilk ayağı olan forum Fas'ın Kazablanka şehrinde yapıldı.Fas Kazablanka Ticaret Odası Başkanı Ahmed Omari, Fas Ticaret Müşaviri Selami İncekara ve ESİDEF Başkanı Ramazan Davulcuoğlu katılımcılara önemli ticari bilgiler aktardı. 150 Faslı ve 30 Türk işadamının katıldığı organizasyonda ilk konuşmayı yapan Davulcuoğlu, “Türkiye pazarında Avrupa standartlarındaki kaliteli ürünü Ortadoğu'da satılan ürünlerin fiyatına bulmanız mümkündür. Yatırımlarla Türkiye dünya ile rekabet edebilen bir ülke haline gelmiştir. Türk firmalar ihracat yaptıkları her ülke için aynı zamanda birer potansiyel yatırımcıdır. Bugün buraya geliş amacımız sadece ülkenize mal satmak değil bunun yanı sıra burada kalıcı proje ve yatırımlara imza atmaktır.” dedi.


Kucak açtık yatırım için bize gelin

Fas Kazablanka Ticaret Odası Başkanı Ahmed Omari “İki ülke arasında imzalanan serbest ticaret antlaşmasının sonucunda Türkiye ile olan ticaret artış göstermektedir.Fas ülke olarak yabancı yatırımcıya kucak açan ticari zorlukları minimize etmeye çalışan bir ülkedir. Türkleri ülkemize ticarete ve yatırıma davet ediyoruz.” dedi.



13 yıl önce