|

İki kardeş olmak gibi

Suriyelilere vatandaşlık verilmesi Batman’da yaşayan Suriyelileri mutlu etti. Batman’a sığınan doktor Imad Ahmet ve öğretmen eşi Vefa İsmail Ahmet, “Türkiye vatandaşı olmak, iki kardeş olmak gibidir” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/07/2016 Perşembe
Güncelleme: 21:40 - 6/07/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım'ın Suriyelilere vatandaşlık verilmesine ilişkin açıklaması, Batman'da yaşayan bazı Suriyelileri mutlu etti. Yaklaşık 3 yıl önce eşi ve 2 çocuğu ile Batman'a sığınan doktor Imad Ahmet (36), geldikleri günden beri kendilerine misafirperverlik gösterildiğini söyledi.



ZİYADESİYLE SEVİNDİK


Doktor olmasına rağmen denklik alamadığı için mesleğini icra edemediğini ifade eden Imad Ahmet, “Türkiye'ye, bize ve çocuklarımıza sahip çıktığı için çok teşekkür ediyoruz. Suriyelilere yaptıkları yardım dolayısıyla yetkililere minnettarız” dedi. Ahmet, “Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı vatandaşlık açıklaması bizleri ziyadesiyle sevindirdi. Türk vatandaşı olmak çok güzel bir şey. Hem Suriye hem de Türkiye vatandaşı olmak, iki kardeş olmak gibidir” ifadelerini kullandı.



ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR


Eşi Arapça öğretmeni olan Vefa İsmail (32) ise Halep Üniversitesi mezunu olduğunu dile getirerek, “Buradaki okullarda çalışmak istiyorum. Çalışma olanağı sağlanırsa çok mutlu oluruz” diye konuştu. Ailenin 10 yaşındaki kızı Cudi Ahmet de Suriyelilere vatandaşlık verilmesi yönündeki açıklaması dolayısıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti.


#Imad Ahmet
#Suriyelilere vatandaşlık
8 yıl önce