|

İlk havacılık enstitüsü imzası

Türk Hava Yolları ile İstanbul Üniversitesi’nin ortak çalışmaları neticesinde Türkiye’nin ilk ‘Havacılık Psikolojisi Araştırmaları Enstitüsü’ kuruldu. Ensitü, küresel havacılığın nitelikli iş gücü ihtiyacını karşılamak adına hayata geçirildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/02/2018 Salı
Güncelleme: 01:10 - 27/02/2018 Salı
Yeni Şafak
İstanbul Üniversite'si Rektörü Mahmut Ak - Bilal Ekşi
İstanbul Üniversite'si Rektörü Mahmut Ak - Bilal Ekşi

Türk Hava Yolları ile İstanbul Üniversetisi önemli bir işbirliğine gitti. İki kurum Türkiye’nin ilk ‘Havacılık Psikolojisi Araştırmaları Enstitüsü’ kurdu. THY Genel Yönetim Binası’nda dün düzenlenen lansman töreninde süreci değerlendiren Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi; “Uygulamaya aldığımız programdan önce yurtdışından ithal ettiğimiz bu hizmeti bundan böyle ülkemizin değerli akademisyenlerinden temin etmiş olacağız. Bu, hem ülkemiz, hem de bizler için büyük bir onur” dedi.

İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak ise işbirliğinin ilerleyen zamanlarda kişilik envanteri uygulamaları, ideal profil çalışmaları gibi farklı düzlemlerde devam edeceğini söyledi. Ak, “Önümüzdeki yıllar içinde, Üniversitemizin bilgi ve yetenek testlerini içine alan bir laboratuvar için de, yine Türk Hava Yolları ile iş birliği içinde olmayı hedefliyoruz” bilgisini verdi.

600 TIR İLE TAŞINACAK

Genel Müdürü Bilal Ekşi, 18 saat gibi kısa bir sürede Yer Hizmetleri Şirketi TGS ile THY’nin yaklaşık olarak 600 TIR ile İstanbul Yeni Havalimanına taşınacağını da kaydetti. Ekşi, “Birinci günde oraya taşınmamıza herhangi bir engel yok. Yani biz birinci günde orada olacağız" dedi.

#Havacılık
#Havacılık Psikolojisi Araştırmaları Enstitüsü
6 yıl önce