|

İlk toplantı 1 Temmuz'da

İktidar partisi, olağanüstü kongre ile başlayan yenilenme ve gençleşme harekâtı kapsamında yaz boyu çalışacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeniden AK Parti Genel Başkanı seçildikten sonra ilk ilk genişletilmiş il başkanları toplantısını 1 Temmuz’da yapacak.

Yeni Şafak
08:36 - 8/06/2017 Perşembe
Güncelleme: 08:40 - 8/06/2017 Perşembe
Diğer
Cumhurbaşkanı Erdoğan
Cumhurbaşkanı Erdoğan

Hükumet 2019 seçimlerine, teşkilat ve belediyeler olarak üç koldan hazırlanan AK Parti işi sıkı tutuyor. Parti, olağanüstü kongre ile başlayan yenilenme ve gençleşme harekâtı kapsamında yazı yoğun tempo ile geçirecek. En son 14 Ağustos 2014’te il başkanlarına seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeniden AK Parti Genel Başkanı seçildikten sonra ilk ilk genişletilmiş il başkanları toplantısını 1 Temmuz’da yapacak. Kadın Kolları ile Gençlik Kolları başkanlarının da katılacağı toplantının soru cevap şeklinde uzun soluklu bir istişare toplantı olacağı, 1029 gün aradan sonra il başkanlarına seslenecek olan Erdoğan’ın referandum sonuçlarıyla ilgili ayrıntılı bir değerlendirme yapacağı belirtildi. Toplantının ardından teşkilatlar ve belediyeler Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 180 günlük yol haritası kapsamında çalışmalarına başlayacak. Bunlara paralel olarak yenilenme harekâtı kapsamında yıl sonuna kadar bütün il ve ilçe kongreleri tamamlanacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bizzat yönetecek

Referandum süreci ve olağanüstü kongre sebebiyle yapılamayan geleneksek AK Parti Kampı’nın da Eylül ayı sonu ya da Ekim ayı başı gibi yapılacağı öğrenildi. AK Parti kurucuları, milletvekilleri ve bakanların katılacağı kampta değişik başlıklar altında yapılacak oturumlarda başta ekonomi ve terörle mücadele olmak üzere birçok konu ayrıntılı olarak görüşülecek.

Türkiye gazetesinde yer alan habere göre toplantıları Cumhurbaşkanı Erdoğan bizzat yönetecek. Öte yandan TBMM Ramazan bayramı öncesinde 22 Haziran’da tatile girecek. Meclis, darbe kalkışmasının yıl dönümü olan 15 Temmuz günü olağanüstü toplanarak şehitler anılacak. Aynı gün OHAL’ın 4’üncü defa uzatılmasına ilişkin Başbakanlık Tezkeresi görüşülecek.

#AK Parti
#Recep Tayyip Erdogan
7 yıl önce
default-profile-img