|

ING Bank 6 yılda ilk 5'i hedefliyor

ING Bank CEO'su Wilfred Nagel, 4-6 yıllık zaman dilimi içinde işlerini ikiye ve kârlılıklarını üçe katlayarak en büyük 5. banka olmak istediklerini söyledi

00:00 - 26/05/2010 Çarşamba
Güncelleme: 23:27 - 25/05/2010 Salı
Yeni Şafak
ING Bank 6 yılda ilk 5'i hedefliyor
ING Bank 6 yılda ilk 5'i hedefliyor

ING Bank CEO'su Wilfred Nagel, ING Bank Genel Müdürlüğü 57. Alay Konferans Salonu'nda düzenlenen basın toplantısında, '4-6 yıllık zaman içinde nerede olmak istiyoruz? Kriz aslında planlarımızı 18 ay geri çekti ama temelde bir değişiklik yok. Bizim isteğimiz işi 2'ye katlamak bu da karlılığımızı 3'e katlamak anlamına geliyor. Türkiye'de kâr ve varlıklar açısından en büyük 5. özel banka olmayı hedefliyoruz' dedi. Uzun süreli olarak Türkiye'de bulunduklarını ve büyümeyi amaçladıklarını yineleyen Nagel, 'Nakit kârı ülke dışına çıkarmak gündemimizde değil' açıklamasını da yaptı. Yakın gelecekte 450 şubeye ulaşmayı hedeflediklerini kaydeden Nagel, dünyada çalışan başına 800 müşteri düştüğünü, Türkiye'de şube yoğunluğunun genel duruma yakın olduğunu belirtti. Nagel, mortgage kredilerin ING Bank Türkiye'nin toplam kredileri içinde yüzde 17 paya ve yüzde 4 pazar payına sahip olduğunu anlatırken, kurumsal, ticari ve KOBİ kredilerini içeren ticari kredilerin toplam sektör kredileri içindeki payı yüzde 57 iken, bankanın kredi portföyünden yüzde 44 pay aldığını söyledi.


Türk bankasıyız

Wilfred Nagel, elde ettikleri gelire bakıldığında, Oyakbank'ın iyi bir satın alma olduğunu ve 6 binin üzerindeki banka çalışanının 5 bin 900'ünün Türk olduğunu, bunun da ING Bank'ı Türk bankası yaptığını söyledi.



14 yıl önce