|

Instagram aylık aktif kullanıcı sayısını ikiye katladı

Özellikle Facebook tarafından satın alındıktan sonra yapılan güncellemeler ve eklemeler sonrası aktif kullanıcı sayısını hızla artıran Instagram, büyüme konusunda önemli verilere ulaştı. Yapılan son açıklamaya göre, Instagram aylık aktif kullanıcı sayısını 600 milyona çıkarmayı başardı.

Yeni Şafak
11:12 - 19/12/2016 Pazartesi
Güncelleme: 11:13 - 19/12/2016 Pazartesi
Yeni Şafak
Instagram son iki yılda aktif kullanıcı sayısını ikiye katladı.
Instagram son iki yılda aktif kullanıcı sayısını ikiye katladı.

2016 yılının en hızlı büyüyen ve en çok indirilen uygulaması her ne kadar Snapchat olsa da, benzer özellikleri bir bir bünyesine katıp kendini geliştiren Instagram'da büyüme konusunda önemli bir performans sergiliyor. İki yıl öncesine kadar aylık aktif kullanıcı sayısı 300 milyon civarında olan Instagram, yapılan son açıklamaya göre 600 milyon aktif kullanıcıya ulaşmış durumda. Bu 600 milyon kullanıcının 100 milyonu ise son altı ay içerisinde

. Bu da Snapchat'in önemli özelliklerini kopyalayan Instagram'ın bu hamlesinin başarılı olduğunu gösteriyor. Şirket, son olarak geçtiğimiz haziranda aylık aktif kullanıcı sayısının 500 milyona ulaştığını duyurmuştu.



Instagram son dönemde kullanıcı deneyimini artırmak için önemli güncellemeler yapmaya devam ediyor. Fotoğraf ve paylaşım servisi son olarak canlı yayın özelliğini ABD'de kullanıma sunmuştu. Bu yeni özellik ile aktiflik oranının daha da artması bekleniyor.











#Instagram
#Aylık Kullanıcı
7 yıl önce