|

IRAK'TA Öldüren değİl yayınlayan suçlanıyor

Yeni Şafak
00:00 - 4/06/2004 Cuma
Güncelleme: 11:27 - 25/05/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

----------------------- spot ------------------------- ----------------------- spot -------------------------

"ABD'nin Büyük Ortadoğu Projesi çerçevesinde İslam ülkelerinde yürüttüğü işgal, tecavüz ve katliamları yayınlayan gazeteciler dünya kamuoyunda ayrımcılığa tâbi tutuluyor." Bu sözler, El-Cezire televizyonunda yayınlanan El-Hayat programının editörü Hazem Saghieh'e ait. Saghieh, dünya basınının Afganistan ve Irak'ta olan olaylara yanlı yaklaştığını, binlerce insanı öldüren işgal güçlerinin değil, ölüm olaylarını haber yapan gazetecilerin kamuoyu gözünde suçlu ilan edilmeye çalışıldığını söyledi.

CNN hegomonyası kırıldı

Ortadoğu'da CNN'in haber hegomonyasını El Cezire'nin kırdığını belirten Hazem Saghieh, "El Cezire televizyonu olarak devlet denetimli medyadan kaçmaya çalışıyoruz. Ortadoğu'da ABD'nin bir gündemi var, El-Cezire'nin de bir gündemi var. Bize aksettiği kadar yüzlerce binlerce insanın öldürülmesi medya tarafından güzel olarak gösteriliyor. Ancak bu ölümleri El-Cezirenin yayınlamasının medya etiğine uygun olmadığı, güzel olmadığı anlatılıyor" dedi.

Körfez Savaşı öncesi Peter Arnet'in Saddam Hüsieyin'le görüşmesinin dünyada bir kahramanlık olarak gösterildiğini, El Cezire muhabirlerinin çok zor şartlarda elde edilebilecek haber ve görüntüleri yayınladığında ise suçlandığını belirten Saghieh, "Bir Avrupalı yaptığında sövalye ilan edilirken, Arap gazeteci El-Kaideci, kışkırtıcı ilan ediliyor" şeklinde konuştu.

  • İSMAİL ZELVİ, İSTANBUL


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    20 yıl önce