|

İş adamlarına vize kolaylığı

İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO), Avrupa ülkeleri ile iş yapan iş adamlarının önündeki en büyük engellerden biri olan Schengen Vizesi alımlarındaki sorunları azaltmak için yaptığı çalışmalar devam ediyor.

Aa
00:00 - 14/01/2013 Pazartesi
Güncelleme: 18:03 - 14/01/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
İş adamlarına vize kolaylığı
İş adamlarına vize kolaylığı

İTO'dan yapılan açıklamaya göre, İTO ile İsveç'in İstanbul Başkonsolosluğu arasında imzalanacak anlaşma ile iş adamları artık günlerce vize sırası beklemeyecek. ''İş Vizesi Başvurularına İlişkin Anlaşma'' ile vize prosedürleri kolaylaşacak.

İTO Başkan Yardımcısı Dursun Topçu'nun ev sahipliğinde, 16 Ocak Çarşamba günü saat 10.30'da İstanbul Ticaret Odası'nda düzenlenecek basın toplantısına İsveç Ticaret Bakanı Dr. Ewa Björling de katılacak.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

''Anlaşma ile belirli kriterlere sahip bulunan ve İsveç ile mevcut ya da potansiyel iş ilişkileri olan İTO üyesi iş adamlarına Oda, 'tanıma mektubu' verecek. Bu mektup sayesinde söz konusu kişilerin 'dolaşım vizesi' olarak adlandırılan 5 yıla kadar uzun süreli vizeye sahip olması sağlanacak. Anlaşma İstanbul Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Dursun Topçu ve İsveç'in İstanbul Başkonsolosu Torkel Stiernlöf tarafından imzalanacak.''

11 yıl önce