|

İşadamları İrlanda örneği ile çağrılacak

Erhan Seven
00:00 - 10/11/2006 Cuma
Güncelleme: 01:13 - 10/11/2006 Cuma
Yeni Şafak
İşadamları İrlanda örneği ile çağrılacak
İşadamları İrlanda örneği ile çağrılacak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yatırımları yurtdışında olan Türk işadamlarını Türkiye'de yatırım yapmaya davet edecek. Dünya Türk İşadamları'nın 18-19 Kasım tarihlerinde İstanbul'da yapılacak kurultayına katılacak olan Başbakan Erdoğan, yurtdışında yatırımları olan Türk işadamlarına, bu yatırımlarını sürdürmelerini ancak Türkiye'deki yatırımı kolaylaştıran imkanlardan faydalanmalarını isteyecek.

Bu arada Türkiye'de yatırım yapmaya çağrılacak olan Türk işadamlarına yapılan bu çağrının benzeri yıllar önce İrlanda tarafından yapılmıştı. İrlanda, özellikle ABD'de yatırımları olan, ancak İrlanda'da ticari faaliyetleri bulunmayan vatandaşlara çağrı yapmış ve bu çağrının sonucunda çok sayıda İrlandalı yatırımcı ülkesinde yatırıma başlamış ve ekonomilerine destek sağlamıştı.

Bu konudaki tecrübelerini aktarmak üzere kurultaya İrlanda'dan bir konuk gelecek. İrlanda Ticaret Bakanlığı eski müsteşarı olan ve Dublin Üniversitesi öğretim üyeliği görevini sürdüren Paul Haran da, İrlanda'nın deneyimlerini aktaracak katkıları iletecek.

18 yıl önce