|

İslam medeniyeti masaya yatırılacak

Yurtiçi ve yurtdışından 37 lisans ve lisansüstü öğrencinin tebliğ sunacağı İslam Medeniyetinin Yapı Taşları sempozyumunun altıncısı bu yıl 12-14 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek. Bu yıl TİKA desteğiyle Kırgızistan Oş Devlet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden öğrencilerin de katılacağı sempozyum, önümüzdeki yıllarda Orta Asya, Kafkaslar ve Balkanlar'daki farklı ülkelerde de düzenlenecek.

Yeni Şafak ve
15:24 - 10/05/2016 Salı
Güncelleme: 13:31 - 10/05/2016 Salı
Yeni Şafak

İlahiyat Araştırmaları Merkezi'nin (İLAMER) geleneksel hale getirdiği İslam Medeniyetinin Yapı Taşları sempozyumunun altıncısı bu yıl 12-14 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek. Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Yunus Emre Konferans Salonu'nda gerçekleşecek sempozyumun bu yıl ki ana teması Dinî İlimlerde Disiplinlerarası İlişkinin Dünü, Bugünü ve Geleceği olacak.



Öğrencilere güvenerek altı yıl önce ilk öğrenci sempozyumuna giriştiklerini belirten İLAMER Akademik Koordinatörü ve sempozyumun Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Eyüp Baş, sempozyumda tebliğ sınan birçok öğrencinin akademik hayatta başarılı olduğuna işaret etti.



ULUSLARARASI HALE GELECEK


Türkiye'nin çeşitli ilahiyat ve islami ilimler fakültelerinden ve yurtdışından sempozyuma katılan 37 lisans ve lisansüstü öğrencinin tebliğ sunacağı sempozyuma bu yıl TİKA'nın desteği ile Kırgızistan Oş Devlet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden öğrenciler de katılacak. Öğrenci Sempozyumu'nun başta Kırgısiztan olmak üzere Orta Asya, Kafkaslar ve Balkanlar'da farklı ülkelerde tekrarlanması hedefleniyor.



#Tika
#İslam
#İlamer
8 yıl önce