|

İspanya'nın yer hizmeti Çelebi'de

Türkiye'nin yanısıra Macaristan, Almanya, Avusturya ve Hindistan'da faaliyet gösteren Çelebi, İspanya'nın en önemli yer hizmetleri sağlayıcılarından Newco'yu da devraldı

00:00 - 7/06/2012 Perşembe
Güncelleme: 22:30 - 6/06/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
İspanya'nın yer hizmeti Çelebi'de
İspanya'nın yer hizmeti Çelebi'de

Türk sivil havacılık yer hizmetleri sektörünün global oyuncusu Çelebi, uluslararası başarılarına bir yenisini daha ekledi. Türkiye'nin yanı sıra Macaristan, Almanya, Avusturya ve Hindistan'da faaliyet gösteren Çelebi, İspanya'nın en önemli yer hizmetleri sağlayıcılarından Newco'yu da devraldı. Çelebi, son devir alma ile birlikte faaliyette bulunduğu ülke sayısını 6'ya, havalimanı sayısını ise 37'ye çıkardı.

4 HAVALİMANINDA OLACAK

Uluslararası arenada Türk sivil havacılığının başarılı temsilcisi Çelebi, İspanya'nın en önemli yer hizmetleri sağlayıcıları arasında yeralan Newco'yu da devralarak, bu alanda önemli bir adım daha attı. Çelebi Hava Servisi A.Ş.'nin (ÇHS), Newco Airport Services S.A. (Newco) şirketinin İspanya'nın Barselona, Santiago, Oviedo ve Vigo şehirlerindeki havalimanlarındaki faaliyetlerine ilişkin iktisadi bütünlüğünün devir alınmasına ilişkin verdiği 1.500.000 Avro tutarındaki teklif kabul edildi. İşlemlerin tamamlanmasıyla birlikte Celebi Europe, 2014 yılına kadar sona erecek yaklaşık 4.000.000 Avro tutarındaki devralınan ekipmanlarla ilgili leasing borçlarını da üstlenmiş olacak.

20 BİN UÇUŞA HİZMET VERECEK

ÇHS, Newco şirketinin devralınması gelişmesini, dün akşam Kamuyu Aydınlatma Platformu - KAP'a yaptığı yazılı açıklama ile kamuoyu ile paylaştı. ÇHS'nin, bir süre önce de ilgilendiği Newco'nun, İspanya'da faaliyet gösterdiği 4 havalimanında (Barselona, Santiago, Oviedo, Vigo) 2012 yılında toplam 20 bin uçuşa hizmet vermesi bekleniyor.


Uluslararası büyüme stratejisine devam

Türkiye'de optimum büyüklüğe ulaşan Çelebi, uluslararası büyüme stratejisi doğrultusunda 2000'li yılların başında başlattığı çalışmalarında ilk önemli adımı 2006 yılında Macaristan'da atmıştı. Çelebi, daha sonra Hindistan (Delhi ve Mumbai), Almanya (Frankfurt) ve Avusturya (Viyana) ile uluslararası arenadaki büyüme stratejisine devam etmişti. Çelebi, Türkiye'deki 28 havalimanının yanı sıra Macaristan'da Budapeşte Ferihegy Uluslararası Havalimanı'nda, Hindistan'da Mumbai (Bombay) Chhatrapati Shivaji Uluslararası Havalimanı ve Delhi Indira Gandhi Uluslararası Havalimanı'nda, yer hizmetleri faaliyetleri yürütüyor.



12 yıl önce