|

İstanbul'da trafiğe kapalı yollar ve alternatif güzergahlar

Taksim Meydanı ve çevredeki yollar yaya geçişlerine kısmen kapatıldı. Taksim Meydanı ve meydana çıkan yollar araç ve yaya trafiğine kapalı. 1 Mayıs nedeniyle alınan güvenlik önlemleri kapsamında bazı metrobüs ve vapur seferleri de iptal edildi.

Yeni Şafak
08:48 - 1/05/2015 Cuma
Güncelleme: 09:17 - 1/05/2015 Cuma
IHA

İstanbul Valiliği'nin Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamasına izin verilmeyeceğini açıklamasının ardından güvenlik önlemleri kapsamında bazı vapur ve metrobüs seferleri iptal edildi. Metrobüs seferlerinin Beylikdüzü- Cevizlibağ arası yapılacağının açıklanması üzerine sabah erken saatlerde metrobüsü kullanmak için Süğütlüçeşme durağına gelen vatandaşlar geri dönmek zorunda kaldı.



BAZI VAPUR SEFERLERİ DE İPTAL EDİLDİ


Kadıköy sahilde bulunan Beşiktaş ve Kabataş iskeleleri de güvenlik önlemleri nedeniyle kapatıldı. Beşiktaş iskelesinden yapılan anonslarda ise Valilik karınca Beşiktaş seferlerinin iptal edildiği duyuruldu.



TAKSİM'E GİDEN METRO VE FİNİKÜLER SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ


İstanbul Büyükşehir belediyesi ise güvenlik önlemleri nedeniyle Taksim'e giden metro ve finiküler seferleri de iptal etti. Metro seferleri ise Levent - Hacıosman arasında yapılacak. Marmaray ise gün boyu açık olurken sadece Sirkeci durağında durmayacak.



Seferlerin ne zaman normale döneceğiyle ilgili ise henüz bir açıklama yapılmadı.



İstanbul'da kapalı yollar


Saat 06.00'dan itibaren trafiğe kapatılan ve alternatif yollar ise şöyle:



Şişli Mecidiyeköy ortaklar kavşağından Taksim istikametine kapatıldı, trafik akımı Ortaklar Caddesinden Esentepe istikametine yönlendirildi.



Şişli Bomonti Tüneli Dolmabahçe istikametine kapatıldı, trafik akımı Akar Caddesinden Çağlayan ve Piyale Paşa Bulvarına yönlendirildi.



Şişli Kuştepe kavşağından, Geçit Sokak istikametine gitmek isteyen akım, Kuştepe kavşağından kapatıldı trafik Çağlayan istikametine yönlendirildi.



Çağlayan Hürriyettepe kavşağından Şişli istikametine gitmek isteyenler akım Hürriyettepe kavşağından Darülaceze Caddesi istikametine yönlendiriliyor.



Akar Caddesi istikametinden Hürriyettepe kavşağına gelenler, Hürriyettepe kavşağından Çağlayan istikametine yönlendiriliyor.



Darülaceze istikametinden Okmeydanı istikametine gitmek isteyen akım Okmeydanı kavşağından kapatılacak Odese Bulvarına yönlendiriliyor.


Piyalepaşa bulvarından gelen akım Okmeydanı istikametine kapatıldı, Sadabat Viyadüğü istikametine yönlendiriliyor.



Piyalepaşa Bulvarından Dolapdere istikametine gelen akım Dolapdere kavşağından Taksim Yedikuyular istikametine kapatıldı, Trafik Dolapdere kavşağından Piyalepaşa Bulvarı'na geri yönlendirildi.



Kasımpaşa Tuz Ambarı ışıklardan Şişhane Tarlabaşı Bulvarı istikametine kapatıldı, trafik Tuz Ambarı ışıklardan Hasköy istikametine yönlendiriliyor.



Unkapanı Köprüsü'nden Taksim istikametine giden akım köprüye girmeden Ragıp Gümüş Pala ve Abdülezelpaşa Caddesi'ne yönlendiriliyor.



Sirkeci'den Galata Köprüsü Karaköy istikametine gelmek isteyen akım kapatıldı Ragıp Gümüş Pala Caddesi'ne yönlendirildi.



Ortaköy'den Çırağan Caddesi Beşiktaş istikametine gitmek isteyen akım, Ortaköy'den kapatıldı Dereboyu Caddesi ve Bebek istikametine yönlendirildi.



Beşiktaş Eski Yıldız Caddesi, Barbaros Bulvarı, ara sokaklardan çıkan akım Balmumcu Kavşağı Zincirlikuyu istikametine yönlendiriliyor.



Nişantaşı Kavşağı Rumeli Caddesi istikametine kapatıldı, Nişantaşı kavşağından Fulya istikametine yönlendiriliyor.



Teşvikiye Hüsrev Gerede Caddesi istikameti kapatıldı, Nişantaşı Kavşağı istikametine yönlendiriliyor.



Ihlamur kavşağından Şair Nedim Caddesi istikametine kapatıldı, Ihlamur Kavşağından Fulya istikametine yönlendirildi.



Kadırgalar Caddesi Taksim ve Küçük Çiftlik Caddesi istikametine kapatıldı trafik akımı Bomonti Tünel istikametine yönlendiriliyor.



Barbaros Bulvarı Beşiktaş istikametine Balmumcu kavşağından kapatıldı, Balmumcu Kavşağından Levent Sarıyer istikametine yönlendiriliyor.



Boğaziçi Köprüsü kuzey istikametinden geliş (Sait Çiftçi) Beşiktaş Ortaköy ayrımından kapatıldı, Haliç istikametine yönlendirildi.



İhtiyaç halinde E-5 kuzey yol Mecidiyeköy ayrımı kapatıldı, alternatif Çağlayan Haliç istikametine yönlendiriliyor.



E-5 Güney Yol Mecidiyeköy ayrımı ihtiyaç halinde kapatılacak, trafik akımı Zincirlikuyu Levent istikametine verilecek.




#istanbul trafik
#1 mayıs
#1 mayıs trafiğe kapalı yollar
#istanbul kapalı yollar
#istanbul alternatif güzergahlar
#işçi bayramı
#taksim meydanı
#metrobüs
#finiküler
#metro
#vapur seferleri
9 yıl önce