|

İstanbul'da yağmur yerini sise bıraktı

Cihan
00:00 - 8/06/2010 Salı
Güncelleme: 16:35 - 8/06/2010 Salı
Yeni Şafak
İstanbul'da yağmur yerini sise bıraktı
İstanbul'da yağmur yerini sise bıraktı

İstanbul'da iki gündür etkili olan şiddetli sağanak yağmur, akşam saatlerinde yerini sise bıraktı. Sis nedeniyle boğazda görüş mesafesi düştü. Yüksek binaların üst katları siste kayboldu.


İstanbul'da dün okulların tatil edilmesine yol açan, bugün de birçok yerde baskınlara neden olan sağanak yağmur, akşam saatlerinde etkisini yitirdi. Yağmurun durmasıyla İstanbul'un üzerini sis kapladı. Sis nedeniyle boğazda görüş mesafesi düştü. Yüksek binaların üst katları görünmez oldu.


YAĞIŞLAR DEVAM EDECEK

Öte yandan Devlet Meteroloji İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada yağışların devam edeceği belirtildi. Açıklamada şöyle denildi: "Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin büyük bir bölümünde aralıklarla sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde devam edecek olan yağışların; bugün (Salı) ilk saatlerde İstanbul, Tekirdağ, Kırklareli, Sakarya, Kocaeli, Yalova, Bursa, Çanakale, Niğde, Nevşehir, Yozgat, Kayseri, Sivas, Çorum, Amasya, Tokat ve Malatya çevrelerinde, yarın (Çarşamba) sabah saatlerinde İstanbul, Yalova ve Balıkesir çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı:Doğu Anadolu'nun batısı ile İç Anadolu'nun doğusunda 4 ila 6 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar :Kuzey ve batı kesimlerde kuzey ve kuzeybatı, diğer yerlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli esecek.

Kuvvetli yağış uyarısı: Yağışların; ; bugün (Salı) ilk saatlerde İstanbul, Tekirdağ, Kırklareli, Sakarya, Kocaeli, Yalova, Bursa, Çanakale, Niğde, Nevşehir, Yozgat, Kayseri, Sivas, Çorum, Amasya, Tokat ve Malatya çevrelerinde, yarın (Çarşamba) sabah saatlerinde İstanbul, Yalova ve Balıkesir çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, heyelan, yıldırım, dolu v.b.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olması gerekmektedir."

14 yıl önce