|

İşte o canlı bomba

Sultanahmet'teki canlı bomba saldırısını gerçekleştiren kişinin Suriye uyruklu Nabil Fadli olduğu öğrenildi.

Yeni Şafak
08:37 - 13/01/2016 Çarşamba
Güncelleme: 08:48 - 13/01/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Diyarbakır, Suruç ve Ankara saldırılarından ardından İstanbul'da da canlı bomba ile saldırı düzenlendi. Sultanahmet Meydanı'ndaki Dikilitaş'ın yanında dün sabah 10.20 civarı Suriye kökenli bir canlı bomba, 34 kişilik Alman turist kafilesinin arasına girerek kendisini patlattı. Patlama tamamı Alman 10 kişi hayatını kaybederken, 15 kişi de yaralandı. Patlamanın ardından olay yerine gelen çok sayıda polis ekibi, Sultanahmet Meydanı çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Meydan çevresine şerit çeken Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü polisleri, patlamanın olduğu bölgeye vatandaşların ve basın mensuplarının girmesini engelledi.




Canlı bomba Suriye'den geldi


İstanbul Sultanahmet Meydanı'nda 10 kişinin öldüğü ve 15 kişinin de yaralandığı saldırıyı gerçekleştiren canlı bombanın kimliği


belli oldu. Bombacının Suriye uyruklu Nabil Fadli (28) olduğu öğrenildi. 5 Eylül 1988 doğumlu olan canlı bombanın terör örgütü IŞİD ile ilintili olduğu öğrenildi. Suriye'den Türkiye'ye yeni gelen canlı bombanın aranan teröristler listesinde olmadığı açıklandı. Öte yandan İstanbul Valiliği bünyesinde kurulan özel birim, patlamada kullanılan bombanın türünü belirlemeye, kullanılan düzenek ve patlayıcının Suruç ve Ankara'da meydana gelen patlamalarla aynı olup olmadığını araştırıyor.



Canlı bomba olduğu iddia edilen Nabil Fadli'nin İstanbul'da kaydedilen görüntüleri ise Habertürk'te yer aldı. DAEŞ'li olduğu açıklanan teröriste ait olduğu öne sürülen görüntüler, 5 Ocak 2016'da İstanbul'da kaydedilmiş.



#Nabil Fadli
#İstanbul Sultanahmet Meydanı
#DEAŞ
#DAEŞ
#IŞİD
8 yıl önce