|

İYİ Parti’ye FETÖ gözaltısı

İYİ Parti Genel Merkezi İletişim Sorumlusu Kerim Çoraklık, FETÖ’den gözaltına alındı. Çoraklık’ın, 7 Şubat ve 17/25 Aralık kumpasında Twitter’daki FETÖ’cü hesapları yönlendirdiği tespit edildi. 15 Temmuz’dan sonra da FETÖ’den gözaltına alınan Çoraklık, 21 Eylül 2016’da adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/05/2018 Çarşamba
Güncelleme: 01:17 - 9/05/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Kerim Çoraklık’ın Akşener’le birlkte özçekim yaptığı bu fotoğraf da kayıtlara geçti.
Kerim Çoraklık’ın Akşener’le birlkte özçekim yaptığı bu fotoğraf da kayıtlara geçti.

İYİ Parti Genel Merkezi İletişim Sorumlusu Kerim Çoraklık hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ propagandası suçunu işlediği gerekçesiyle gözaltı kararı çıkartıldı. Akşener’in seçim kampanyasının sosyal medya ayağını yöneten Çoraklık dün sabah saatlerinde Ankara Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerince evinde gözaltına alınarak İstanbul’a gönderildi.


ADLİ KONTROLLE SERBEST KALMIŞTI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi görevlileri tarafından teslim alınan Çoraklık’ın emniyetteki sorgusu sürüyor. Çoraklık, daha önce de Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınmış, 21 Eylül 2016’da adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Çoraklık’ın, İYİ Parti Başkanı Meral Akşener’in seçim kampanyasının sosya medya ayağını yönettiği ve tüm faaliyetlerde Akşener’le birlikte yer aldığı sosyal medyadaki paylaşımlarla kanıtlandı.


KUMPASLARA ALKIŞ TUTTU

Sosyal medyada ilk önce ATA Grubu kurarak, ülkücü grupların içine sızdığı belirtilen Çoraklık’ın, her fırsatta Fetullahçı yapıya destek veren “hashtag” çalışması yaptığı belirlendi. Vatan Caddesi’nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen Çoraklık’ın FETÖ’den tutuklanan savcı Sadrettin Sarıkaya’nın, 7 Şubat 2012 tarihinde MİT Müsteşarı Hakan Fidan, eski müsteşarlar Emre Taner, Afet Güneş ile iki MİT mensubunun gözaltına alma girişimi hakkında da paylaşımda bulunarak FETÖ propagandası yaptığı belirlendi.


DEVLET GÖREVLİLERİNE HAKARET

FETÖ’den gözaltına alınan Çoraklık Twitter’daki sosyal medya hesabından 15 Şubat 2012 tarihinde ‘……Ocalan kadar onunla oturup pazarlık eden MİT görevlileri ve AKP yöneticileri de……’ şeklinde devlet görevlilerine hakaret ettiği tespit edildi.


FETÖ AĞZIYLA MESAJ ATMIŞ

Çoraklık, 27 Ağustos 2014 tarihinde ise, “Hocamıza, abi ve ablalarımıza iftira atan, elinden gelen her türlü kötülüğü yapan RTE’ye hakkımı helal etmiyorum” ifadeleri paylaştı. Çoraklık FETÖ’nün emniyet ayağına yapılan ilk operasyon tarihi olan 22 Temmuz 2014’te ise hesabından, “Türk polisine yapılan bu operasyonu unutmayın. Sahur vakti, Müslümanlara zulmedenleri tarih unutmayacak” şeklinde paylaşımda bulunduğu ortaya çıktı.



Yalanlama çabası boş

Gözaltı sonrası İYİ Parti’li yetkililer Çoraklık’ın kendi partileriyle alakası olmadığı yönünde savunmaya geçti. Çolaklık’ın sosyal medya paylaşımları ise bu açıklamanın doğru olmadığını ortaya koydu. Söz konusu paylaşımlarda İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in yurt içinde yaptığı gezilerde ve makamında beraber fotoğraf çektirdiği belirlenen Çolaklık’ın İYİ Parti Stratejik İletişim Merkez Başkan Yardımcısı olduğuna ilişkin paylaşımlarda bulunulduğu ve bu görevi için tebrik edildiği tespit edildi. Çolaklık’ın partileriyle ilişkisi olmadığına dair açıklamanın ilk olmadığı Neocon kuruluşu olarak bilinen National Endowment for Democracy (NED) adlı kuruluşla bağlantılı Denge Denetleme Ağı’nın önde gelen isimlerinden Selda Tandoğan Demirel’in de Meral Akşener’in başdanışman kadrosunda olduğu ortaya çıkmıştı. Demirel’in sosyal paylaşım sitesi Twitter’daki hesabındaki 'bio’suna ‘İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı’ yazısı olduğu ilerleyen süreçte ise bu paylaşımı kaldırdığı öğrenildi.

#Meral Ekşener
#İYİ Parti
#Kerim Çoraklık
#FETÖ
6 yıl önce