|

İzmir'deki pazaryeri bombacısı yakalandı

İzmir'de Özkanlar pazar yerindeki 1 kişinin ölümü,15 kişinin yaralanmasına neden olan bombalı saldırıyı yaptıkları iddia edilen Ö. Y. isimli PKK'lı yakalandı.

Aa
00:00 - 5/06/2007 Salı
Güncelleme: 01:07 - 5/06/2007 Salı
Yeni Şafak
İzmir'deki pazaryeri bombacısı yakalandı
İzmir'deki pazaryeri bombacısı yakalandı

İzmir'in Bornova ilçesinde Özkanlar semtindeki pazar yerinde 1 kişinin ölümü, 15 kişinin yaralanmasına neden olan bombalı saldırıyı yaptığı iddia edilen PKK üyesi Ö. Y. yakalandı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekiplerinin düzenlediği operasyonla yakalanan O.Y'nin Terörle Mücadele Şubesi'nde tutulduğu, sorgulamasının tamamlanmasının ardından adli-yeye sevk edileceği öğrenildi. Öte yandan Ö. Y, sorgulamasında bombalama olayını kendisinin gerçekleştirmediğini iddia etti. PKK/KONGRA-GEL'e 8 ay önce katılarak İran'da örgütün kampında eğitim aldığı belirlenen Ö. Y. , “Örgüte küçük yaşta sevdam vardı. 8 ay önce bir arkadaşımın aracılığıyla örgüte girdim. Bomba merakım olduğu için İran'da bomba eğitimi ile askeri eğitim aldım. Evde yakalanan bombalar benim değil, bilmiyorum. Bornova'da patlayan bombayı ben koymadım” dedi. Ö. Y. , örgüt üyesi olduğunu ancak bombalama eylemlerine karışmadığını iddia etti. İzmir'in Bornova İlçesi Özkanlar semti pazar yerinde tezgahların arka kısmına bir bisikletin üzerine poşetle bırakılan bombanın patlaması sonucu, giyim mağazası işleten aynı zamanda da pazarcılık yapan Hatem Kaval (41) ağır yaralı olarak kaldırıldığı Ege Üniversitesi Hastanesi'nde yaşamını yitirmiş, 15 kişi ise yaralanmıştı.

17 yıl önce