|

Japon depremzede Konnai Ankara'ya getirildi

Van'ın Edremit ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremde yıkılan Bayram Otel'in enkazından 5 buçuk saat sonra kurtarılan Japon kurtarma ekibi personeli Miyuki Konnai, tedavisi için Ankara'ya getirildi. Konnai, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın bulunduğu özel uçak ile başkente geldi.

Cihan
00:00 - 11/11/2011 Cuma
Güncelleme: 09:49 - 11/11/2011 Cuma
Yeni Şafak
Japon depremzede Konnai Ankara'ya getirildi
Japon depremzede Konnai Ankara'ya getirildi

Bakan Yıldız, Konnai'nin kurtarma çalışmaları için Van'a geldiğini fakat kendisinin de depremzede olduğunu belirterek, kendisine müteşekkir olduklarını dile getirdi.

Japon kurtarma ekibinin Van'da kalan son iki personeli Atsushi Miyanaki ve Miyuki Konnai, önceki gün meydana gelen depremde yıkılan Bayram Otel'in enkazının altında kalmıştı. Doktor Atsushi'nin cesedi enkazdan çıkartıldı. Konnai, göçük altından 5 buçuk saat sonra yaralı olarak çıkartıldı. Deprem bölgesinde olan Bakan Yıldız, dün saat 23.00'te yaralı Konnai'yi Başbakanlığın özel uçaklarından biriyle Ankara'ya getirdi. Konnai, Esenboğa Havalimanı'na, uçağın yanına yanaşan ambulansa bindirilerek, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Japonya'nın Türkiye Büyükelçisi Nabuaki Tanaki de Konnai'yi havalimanında karşıladı. Bakan Yıldız, havalimanında Konnai'nin sağlık durumu hakkında gazetecilere bilgi verdi. Uçakta gelirken Konnai ile sohbet etme fırsatı bulduğunu kaydeden Yıldız, "Kendisi tabi çok yorgun. Kendisine müteşekkir olduğumuzu belirttik. Bu olayla birlikte Japonya ile olan ilişkinin son derece somutlaştığından bahsetti. Kendileri de bu manada çok acı çekmişler, bir hassasiyetlerinin olduğunu belirttiler. Japonya'nın Türkiye Büyükelçisi ile görüştük ve tedavisine burada devam edilecek" dedi. Konnai'nin biraz üşütse de genel durumunun iyi olduğunu aktaran Yıldız, Van'daki sağlık çalışanlarının gece gündüz can siperane çalıştıklarını, hepsine çok teşekkür ettiğini dile getirdi.


"KONNAİ, 'BEN VAN'A BİR DAHA GELECEĞİM' DEDİ"

Miyuki Konnai'nin kurtarılmasından dolayı çok mutlu olduklarını yineleyen Yıldız, Japonya'dan gelen diğer kişinin kurtarılamamasından duyduğu üzüntüyü de hatırlattı. Yıldız, Konnai'nin arkadaşının öldüğünden haberdar olduğunu, kendsine ilettiklerinde çok üzüldüğünü ifade etti. Konnai'nin "Ben bir daha geleceğim Van'a" dediğini aktaran Yıldız, "Bu insanı çok etkiliyor tabi. Bir kaçmak, uzaklaşmak niyetinde olmadığını söyledi, insanın başına bu tür şeylerin gelebileceğini söyledi. Bu beni çok etkledi" ifadelerini kullandı.

Bir Japon gazetecinin "Japon halkına bir mesajınız var mı?" şeklideki sorusuna Yıldız, şöyle cevap verdi: "Japonya halkına mesajımız şu olacak; her zaman kendi aramızdaki dostluğun, anlayışın daha sıkı bağlarla kurulduğunun bir göstergesi oldu. Biz de her zaman Japon halkının böyle bir tehlike yaşaması halinde yanında olduğumuzu göstereceğiz."

12 yıl önce