|

Japonya da sadece nükleer kullanıyor

Uluslararası Nükleer Enerji Ajansı Direktörü Akira Omoto, Japonya'nın doğal enerji kaynakları bulunmadığına dikkat çekti

Aa
00:00 - 19/01/2008 Cumartesi
Güncelleme: 00:19 - 19/01/2008 Cumartesi
Yeni Şafak
Japonya da sadece nükleer kullanıyor
Japonya da sadece nükleer kullanıyor

Uluslararası Nükleer Enerji Ajansı (IAEA) Nükleer Güç Bölümü Direktörü Akira Omoto, nükleer enerjinin kamunun, halkın güveni olmadan yürütülemeyeceğini, halkın da işin içinde olması gerektiğini söyledi. "Nükleer Enerji Arenası" toplantısında konuşan Omoto, Japonya'nın enerji üretimi için doğal kaynakları bulunmadığını, nükleer enerjiyi kullandıklarını ifade ederek, yaşanan depremlere rağmen nükleer santrallerin güvenliğinde herhangi bir sorun olmadığını, çok düşük bir radyoaktif sıkıntının olduğunu, bunun insan vücuduna etkisinin çok az olduğunu kaydetti.

30 ÜLKEDE NÜKLEER VAR

Omoto, bunun dışında nükleer enerjinin barışçıl amaçlarla kullanımını teşvik ettiklerini belirterek, dünyada 30 ülkenin nükleer enerji kullandığını ve nükleer enerjide beklentinin tüm dünyada hızla arttığını dile getirdi.


'Halkın güveni sağlanmalı'

Akira Omoto, "Nükleer enerji kamunun, halkın güveni olmadan yürütülemez. Nükleer enerjide güvenlik de büyük önem taşıyor” diye konuştu.


16 yıl önce