|

Jop 'antika' olacak

Emniyet, Polis Akademisi ve Kolejleri için özel bir eğitim programı hazırladı. Bir 'imaj yenileme' amacı da taşıyan yeni eğitim programına göre polis jop kullanma uygulamasını bırakacak.

.
00:00 - 2/04/1999 Cuma
Güncelleme: 10:59 - 15/11/2013 Cuma
Yeni Şafak
 Jop 'antika' olacak
Jop 'antika' olacak

Ankara - Emniyet Genel Müdürlüğü, polisin imajını değiştirmek ve sosyal olaylara karşı daha profesyonel hale getirmek için kolları sıvadı. Polis Akademisi ile Polis Kolejleri'nde önümüzdeki yıl özel program uygulanacak. Son yıllarda, "polisin toplumsal olaylarda yetersiz kaldığı" eleştirilerinin yapıldığını hatırlatan yetkililer, önümüzdeki dönemde polisin bu hataları tekrarlamayacağını kaydettiler. Bu amaçla Polis Akademisi ile Polis Kolejleri için önümüzdeki yıl özel bir program uygulanacağı, çok sayıda komiser adayının yurdışına eğitime gönderilmesi için hazırlık yapıldığı bildirildi.

Toplum polisi olgusu

Öte yandan gelecek yıl uygulanması düşünülen projelerden biri de "toplum polisi" olgusunun güçlendirilmesi. Polisin halkla ilişkiler konusunda daha duyarlı olacağı ifade edilirken, en büyük yenilik olarak polis bundan sonra jop kullanmayacak. Yetkililer, "Hiçbir polis kendi vatandaşını, annesini, babasını, kardeşini joplamak istemez. Ancak kendisine hayati bir darbe geldiği zaman bunu karşılamak zorunda kalır" dediler. Türkiye'nin toplumsal olaylara diğer Avrupa ülkelerine nazaran daha açık olduğu ifade edilirken, tüm bunların yanında polisin her türlü demokrasi ve insan hakları bilgileri ışığında yetiştirilmeye çalışılacağı belirtildi.


25 yıl önce