|

Kaçak içkiden dördüncü ölüm

Bodrum'da 9 gün önce tekneyle gezintiye çıkan ve içtikleri kaçak içki yüzünden rahatsızlanan rehberlerden biri daha hayatını kaybetti. Böy-lece ölen Rus rehberlerin sayısı 4'e çıkmış oldu

Aa
00:00 - 7/06/2011 الثلاثاء
Güncelleme: 23:24 - 6/06/2011 الإثنين
Yeni Şafak
Kaçak içkiden dördüncü ölüm
Kaçak içkiden dördüncü ölüm

Muğla'nın Bodrum ilçesinde zehirlenerek Denizli'deki Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne kaldırılan 28 yaşındaki rehber Alexandr Zhbckov da hayatını kaybetti. Denizli'de ölen rehberle beraber Bodrum'daki olay sonrasında ölen Rus rehber sayısı 4'e yükseldi.

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tıp Fakültesi, Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilm Dalı Başkanı Prof. Dr. Hülya Sungurtekin, Muğla'nın Bodrum ilçesinde zehirlenen Alexandr Zhbckov'un 28 Mayıs'ta hastanelerine geldiğini belirterek, 'Hasta çok düşük etil alkol düzeylerinde geldi. Durumu çok kötüydü, zaten 3 kere orada kalbi durmuş. Nörolojik skoru en kötü dediğimiz 1, 1, 1 durumundaydı. Yani hiç bir tepki vermiyordu. Çok yoğun destek tedavisi yaptık. Böbrekleri hiç çalışmıyordu. Geldiği günden itibaren böbrek tamamlayıcı tedavisi yaptık. Ancak ne yazık ki, hastada başarılı olamadık. Beyni ve böbrekleri çok kötü etkilenmiş' dedi.

KALBİ 3 KEZ DURDU

Hastanın kalbinin dün sabahtan itibaren 3 kez durduğunu belirten Prof. Dr. Sungurtekin, yapılan canlandırmalara karşın Zhbckov'un hayata tutunmasının mümkün olmadığını kaydetti.

Prof. Dr. Sungurtekin, Alexandr Zhbckov'un cesedinin Rus Konsolosluğu'ndan yetkililer tarafından teslim alındığını söyledi.

Bodrum'da Rus rehber grubu 9 gün önce tekneyle gezintiye çıkmış, rahatsızlanan rehberler çeşitli hastanelerde tedavi altına alınmıştı. Zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırılan 21 kişiden ikisi Antalya'da, biri Moskova'da hayatını kaybetmişti.

Alexandr Zhbckov ile birlikte Bodrum'daki olay sonrasında ölen Rus rehber sayısı 4'e yükseldi.



٪d سنوات قبل