|

Karadeniz'de gemi battı

Ereğli'de batan geminin 12 mürettabatı kurtarıldı, 2 kişi öldü.

Cihan
00:00 - 12/12/2009 Cumartesi
Güncelleme: 10:20 - 12/12/2009 Cumartesi
Yeni Şafak
Karadeniz'de gemi battı
Karadeniz'de gemi battı

Zonguldak'ın Ereğli açıklarında Panama Bandıralı yük gemisi fırtına nedeni ile battı. Gemideki 16 mürettebattan 12'si kurtarılırken, 2'si öldü. Kayıp olan 2 mürettebatı arama çalışmaları ise sürüyor.

Rusya'dan Çanakkale Biga'ya kömür taşıyan Panama bandıralı Ogan Bey adlı yük gemisi, gece saat 02.30 sıralarında kıyıdan 8 mil açıkta fırtınaya yakalandı. Şiddetli rüzgâr nedeniyle taşıdığı yükü kayan gemi su almaya başladı. Şiddetli fırtınanın da etkisiyle gemi kısa sürede battı. Gemiye, Karadeniz Bölge Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri müdahale etti. Havadan da bir helikopterin katıldığı kurtarma çalışmalarında gemideki 16 mürettebattan 12'si kurtarıldı.


Olayın duyulmasının ardından harekete geçen Sahil Güvenlik ekipleri, batan geminin 9 mürettebatını kurtardı. 3 mürettebat ise Sude-S isimli ticari yük gemisi tarafından kurtarıldı.


Gemiden sağ olarak kurtarılan Hüsnü Kılıç, Zekeriya Aras, Selçuk Öztaş, Erdal Sümer, Ziya Kaban, Oleksandr Kaplıchenko, Valavrck Oleksandın, Medynshyi Ondcii, Cevdet Çelik, Haluk Düşer, Kutsal Anatoli, Star Chenko Ereğli Devlet Hastanesi'ne getirildi.


Olayda hayatını kaybeden Sergo Vndcharadgeze isimli mürettebatın cesedi Ereğli Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.


Batan gemiden kurtarılan 12 mürettebat, Ereğli Devlet Hastanesi'nde yapılan kontrollerden sonra ifadeleri alınmak üzere İlçe emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.


Öte yandan Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, kayıp olan 2 kişiyi arama çalışmalarını sürdürüyor.









14 yıl önce