|

Kareem Abdul-Jabbar Süleymani'ye hayran oldu

İha
00:00 - 7/05/2011 Cumartesi
Güncelleme: 15:25 - 7/05/2011 Cumartesi
Yeni Şafak
Kareem Abdul-Jabbar Süleymani'ye hayran oldu
Kareem Abdul-Jabbar Süleymani'ye hayran oldu

Basketbolun unutulmaz yıldızı Kareem Abdul-Jabbar, Milli yıldız Mehmet Okur'la birlikte İstanbul'da tarihi ve turistik mekanları gezdi.


Renault'nun 'Meganeomani' konsepti çerçevesinde Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi (NBA) ile yaptığı işbirliği kapsamında, Cuma günü Los Angeles'tan İstanbul'a gelen Kareem Abdul-Jabbar, İstanbul'un tarihi mekanlarını NBA'de Utah Jazz forması giyen milli basketbolcu, Mehmet Okur ile birlikte dolaştı. Mehmet Okur, "NBA Efsanesi"ne Kapalıçarşı'yı gezdirdi.


Kalabalık bir medya topluluğunun eşlik ettiği ikili, vatandaşlardan da büyük ilgi gördü. 1971 yılında İslamiyet'i seçerek Lewis Alcindor olan ismini Kareem Abdul-Jabbar olarak değiştiren yıldız, Süleymaniye Camii'ne de hayran kaldı.

Ünlü basketbolcu, İstanbul'da toplam 4 gün geçirecek. Abdul Jabbar, 9 Mayıs Pazartesi günü kendisinin yazdığı "On the Shoulders of Giants" filminin Türkiye özel gösterimini yapacak ve "Meganeomani inspired by NBA" Partisine katılacak. Ünlü basketbolcu, 10 Mayıs Salı günü Los Angeles'a dönecek.


13 yıl önce