|

Kas hapı öldürdü

İzmir''de mankenlik başvurusu kabul edildikten sonra daha düzgün bir vücuda sahip olmak isteyen 19 yaşındaki Yasin Nikbay''ı, bilinçsizce kullandığı kas yapıcı haplar ölüme götürdü

.
00:00 - 19/05/2014 Pazartesi
Güncelleme: 00:06 - 19/05/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Kas hapı öldürdü
Kas hapı öldürdü

İzmir''de kas yapıcı haplar kullanan genç manken adayı canından oldu. Şirinyer ilçesinde bir kuaförde çalışan 19 yaşındaki Yasin Nikbay, 3 Mart tarihinde işyerinde fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. 11 gün yoğun bakımda kalan genç kurtarılamadı. Uyuşturucudan öldüğü tahmin edilen gence İzmir Adli Tıp Kurumu''nda yapılan otopsi, hiç beklenmeyen bir gerçeği ortaya çıkardı. Gencin, aldığı kas yapıcı haplar nedeniyle öldüğü belirlendi.

Mankenlik ajansına yaptığı başvurudan olumlu yanıt alan Yasin Nikbay''ın, daha düzgün bir vücut hattına sahip olabilmek için spora başladığı ve hiçbir protein takviseyi olmadan bilinçsizce kas yapıcı haplar kullanmaya başladığı anlaşıldı. İçinde kimyasal maddeler barındıran bu haplar nedeniyle manken adayının kas sisteminin bozulduğu ve geçirdiği kalp krizi sonucu öldüğü tespit edildi. Ailenin avukatı Rahşan Şahin, olayın soruşturulduğunu söyledi.

Sorumlular cezalandırılsın

Yasin Nikbay''ın annesi Perihan Nikbay, evladının kas güçlendirici haplar kullandığını bilmediğini belirterek, ''Oğlum, kimyasal madde-lerden üretilen haplar yüzünden canından oldu. Bu haplar, Sağlık Bakanlığı''nın onayı olmadan satılıyormuş. Sorumlular bulunarak cezalandırıl-sın. Başka çocuklar zarar görmesin'' dedi.


10 yıl önce