|

'Keşke Aydın Menderes de bugünleri görseydi'

Merhum Başbakan Adnan Menderes ve arkadaşlarına iade-i itibar çalışmasını değerlendiren Aydın Menderes''in eşi Ümran Menderes çalışmayı olumlu bulduğunu söyledi.

Cihan
00:00 - 18/12/2012 Salı
Güncelleme: 13:05 - 18/12/2012 Salı
Yeni Şafak
'Keşke Aydın Menderes de bugünleri görseydi'
'Keşke Aydın Menderes de bugünleri görseydi'

Söz konusu çalışmanın Aydın Menderes''in ölüm yıl dönümüne denk geldiğini hatırlatan Ümran Menderes, ''Ölüm yıl dönümüne denk gelmesi ona bir hediye oldu. Keşke bugünleri o da görseydi. Onun kabrinin başına gidince bu olanları anlatacağım.'' dedi.

27 Mayıs darbesinin ardından idam edilen eski Başbakan Adnan Menderes''in avukatı Burhan Apaydın''ın idam kararının iptal edilmesine yönelik Türkiye Büyük Millet Meclisi''ne başvurması, Yassıada''da verilen kararları gündeme taşıdı. İade-i itibar çalışmasını değerlendiren Aydın Menderes''in eşi Ümran Menderes, ''Bu yapılanları çok olumlu karşılıyorum. Geç bile kalındı. Gerçekten iyi oldu. Anıt Mezar'ın yapılması, devlet töreni ile nakilleri bir şekilde iade gibi.'' ifadelerini kullandı.

Menderes''in avukatının müracaatından duyduğu memnuniyeti dile getiren Ümran Menderes, ''Rahmetli Menderes''in avukatının müracaat edişi çok güzel olmuş. Mahkeme kararlarının yok sayılması da isteniyor. Hukuksuzluğa, kanunsuzluğa gittiler. Hatta, ''Sizi buraya tıkan güç bunu istiyor'' gibi acayip bir cümle ile anlatmış da oluyor konuyu hukuksuzluk ve kanunsuzluk başından belli. Aydın, babasını kaybetmesinden itibaren bir şekilde kader diyordu ama Aydın çok farklı bir insandı, mücadele etti. Babasının ölümünden itibaren onun izinden gitti, yolundan gitti, keşke bunu da görseydi. Kabrine gidince bunları ona anlatacağım. Mahkeme kararlarının yok sayılması güzel bir şeydir ama o nasıl işler bilmiyorum. Bunu zaman bize gösterecek. İnşallah iyi netice alınır. Bizim de yüreğimize su serpilmiş olur.'' şeklinde konuştu.


11 yıl önce