|

Kestanepazarı’nda şakirt turizm

Paralel yapı lideri Fethullah Gülen’in 1967 yılında vaaz verdiği İzmir’deki ünlü Kestanepazarı Camii’ne sık sık düzenlenen ‘şakirt turları’ 17 Aralık’ta bıçak gibi kesildi. “Yeryüzüne inecek Hz. İsa, Fethullah Gülen’in ta kendisi” iddiasına inanarak Konak’taki camiye akın eden ‘şakirtler’, burayı turistik merkeze çevirmişti.

Aybike Eroğlu
04:00 - 22/02/2015 Pazar
Güncelleme: 05:39 - 22/02/2015 Pazar
Yeni Şafak

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) olarak kayıtlara geçen paralel yapının lideri Fethullah Gülen’in 1967 yılında vaaz verdiği İzmir’deki Kestanepazarı Camii’nin adeta türbeye dönüştüğü ortaya çıktı. “Yeryüzüne inecek Hz. İsa, Fethullah Gülen’in ta kendisi” iddiasına inanarak Konak’taki camiye akın eden ‘şakirtler’, burayı turistik merkeze çevirmişti. Hatta bazı vatandaşların sözkonusu camiye ‘şifa bulmak’ amacıyla bile geldiği belirtiliyor. İlginç olan nokta ise bugünlerde Kestanepazarı Camii ve çevresinde o eski ihtişamlı dönemlerden eser yok. Çevre esnafından alınan bilgiye göre, bir zamanlar akın akın düzenlenen şifa turları, 17 Aralık 2013 günü bıçak gibi kesilmiş. 


YALDIZLI CÜBBELER VAR

Konak’ın Kemeraltı semtinde bulunan Kestanepazarı Camii’ne, 17 Aralık’a kadar, ‘engelli oğluna şifa bulmak’ ümidiyle şehir dışından gelen de olmuş, kızına hayırlı bir kısmet bulmak için gelen de. Gülen’in vaaz verdiği tarihi bir cami olması dışında herhangi bir özelliği bulunmayan camiye yapılan yoğun ziyaretler, çevrede dini kitap/kaset satan dükkanların sayısını da artırmış. Uzun yıllar önce kilise olarak kullanılan caminin alt katında bulunan bir dükkanda, Gülen’in eskiden vaaz verdiği sırada giydiği yaldızlı sarıklardan satılıyor. Meraklısı için aynı dükkanda yine Gülen tarafından giyilen yaldızlı cüppeler de bulunuyor. 



O iddia burada yayıldı

11 Mart 1966 günü Kırklareli’nden İzmir merkez vaizliğine tayin edilen Fethullah Gülen, Kestanepazarı Camii’nde bir dönem her cuma vaaz verdi. Gülen’in Hz. İsa olduğuna yönelik ilk söylenti de o sırada ortaya çıktı. 1999 yılından beri Pensilvanya’da yaşayan Gülen’in, sözkonusu söylentileri bir kez olsun yalanlamaması dikkat çekti. 

#FETÖ
#paralel
#cemaat
9 yıl önce