|

Kılıçdaroğlu Aladağ'a gidecek

CHP lideri Kılıçdaroğlu, yangın faciasında 12 kişinin hayatını kaybettiği Aladağ'a gidecek.

Yeni Şafak
10:43 - 2/12/2016 Cuma
Güncelleme: 10:55 - 2/12/2016 Cuma
Yeni Şafak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yangın faciasında 12 kişinin hayatını kaybettiği Aladağ'a gidecek.



29 Kasım'da Adana'nın Aladağ ilçesinde özel bir yurtta çıkan yangında 10'u öğrenci 1'i çocuk 12 kişi hayatını kaybetti, 22 kişi de yaralanmıştı.



Aladağ'daki kız öğrenci yurdundaki facianın boyutları sabah gün ağarınca ortaya çıktı. 3 katlı binanın çatısının tamamen yanıp çöktüğü görüldü. İlk belirlemelere göre, yangının girişteki elektrik panosundan çıktığı ve giderek yukarı katlara doğru yayıldığı tespiti aktarıldı. Yangın çıktığı anlaşılınca yurtta büyük bir panik yaşanırken, öğrencilerden bir kısmı üçüncü kattan aşağı atladı, bazı çocuklar da çatıya doğru kaçtığı ifade edildi. Eski bir yapı olan binanın son katının ahşap kaplama olduğu, iç tarafının da vernikli ahşap döşemeden oluştuğu, bu nedenle de yangının hızla büyüdüğü bildirildi. Yangınla ilgili soruşturma devam ederken, ölen çocukların cesetleri birbirlerine sarılı bulundu.



Yangın ihtimali 8'inci sırada!


Milli Eğitim Bakanlığı tarafından denetlenen Özel Öğrenci Yurtlarına giden müfettişler 44 sorudan oluşan bir rapor tanzim ediyor. Bu rapor formuna göre yangınla ilgili soru 8. sırada yer alıyor. Raporda yurt binalarında yangına karşı önlem alınıp alınmadığıyla ilgili soru 8. maddede “Yurt binasında yangına karşı gerekli tedbirler alınmış mıdır?" şeklinde yer alıyor. Raporun 1,2,6 maddeleri ile 44. maddesinin konusu ise Atatürkçülük.



Adana'da kız yurdunda yangın faciası: 12 kişi hayatını kaybetti




#Adana
#Yangın
#Kemal Kılıçdaroğlu
7 yıl önce