|

Kim kaybederse siyaseti bıraksın

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, CHP Genel Başkanı Baykal ile SHP Genel Başkanı Karayalçın'a bir çağrıda bulundu.

Cihan
00:00 - 16/10/2008 Perşembe
Güncelleme: 14:15 - 16/10/2008 Perşembe
Yeni Şafak
Kim kaybederse siyaseti bıraksın
Kim kaybederse siyaseti bıraksın

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın'a bir çağrıda bulundu.



Gökçek, "Yerel seçimlerde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı kim kaybederse o siyaseti bıraksın." dedi. AK Parti Genel Merkezi'nde 'Siyaset Okulu'nda ders vermeden önce açıklamalarda bulunan Gökçek, Baykal ve Karayalçın'a yüklendi. "CHP'li belediyeler ancak AK Parti'li belediyeleri taklit ederler" diyen Gökçek, daha önce yaptığı, 'CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Karayalçın olacak' şeklindeki açıklamasının aynen çıktığını kaydetti.



Baykal'ın CHP dışında solda birleşimi arzu etmediğini savunan Gökçek, bu nedenle DSP'nin Ordu, Eskişehir belediye başkanlarına teklif götürüldüğünü ancak kabul edilmediğini açıkladı. Karayalçın'ın partisi dahil herşeyi bırakıp gidebileceğini, onun için parti değil geleceğinin önemli olduğunu ileri süren Gökçek, geçmiş dönemde Baykal ile Karayalçın arasında yapılan eleştirileri hatırlattı.


KARAYALÇIN, BAYKAL'I MAHKEMEYE VERECEKTİ

Sayın Baykal'ın SHP'nin aday listelerini İmralı'dan aldığını söylediğini dile getiren Gökçek, "Karayalçın, açıklamalar üzerine Baykal'ı mahkemeye vereceğini söyledi, ama bildiğim kadarıyla vermedi. Ama Karayalçın Baykal'a, "HADEP ile görüşmeler yaptınız ama son anda suya düştü." dedi. Al birini vur ötekine gibi bir durum ortaya çıktı.


BAYKAL 70, KARAYALÇIN 65 YAŞINDA

Baykal ve Karayalçın'ın dedikleri doğru ise felaket demektir. Yalansa insanları aldatıyorlar. Nereden tutarsan tut bataklığın içindeler." diye konuştu.Baykal'ın Karayalçın ile birlikte seçime girip kazanacağını söylediğini anlatan Gökçek, bir çağrıda bulundu: "Eğer benim partim, genel başkanım uygun görürse aday yaparsa; 'Banada diyorlar ki sen aday mısın? Yani benim adayım demem kadar yanlış bir şey olabilir mi, şık olur mu? Gelip bana bunu soruyorlar.' Karayalçın seçimi kazanırsa ben siyaseti bırakacağım. Ama ben kazanırsam sayın Baykal ile sayın Karayalçın siyaseti bırakırlar mı? Hodri meydan. Sayın Baykal buna cesaret edemez. Sosyal demokratlar sayın Baykal'dan kurtulmak için onların tamamı da bana oyunu verir. Bunu da itiraf etmiş olayım, bütün medyanın huzurunda. Onu açıkça söylüyorum, böyle bir iddia. Onlar kazanırsa ben bırakacağım. Sayın Baykal'ın siyaseti bırakması da önemli değil 70 yaşında. Karayalçın da 65 yaşında. Bundan sonra bir daha aday olacak halleri yok. En azından desinler ki bırakırız. Bu cesarette de bulunsunlar Ama ben bu cesarette bulunacaklarına da inanmıyorum. Çünkü kendilerine güvenmiyorlar. Bunu söylesinler ortaya çıksınlar. O zaman kazanmaları konusunda ümitleri olduğu ortaya çıkar. Yoksa kaybedeceklerini ilan etmiş olurlar."

16 yıl önce