|

'Kiralık' krizi

İttifak pazarlığı kapsamında İyi Parti'ye gönderilen ve "kiralık vekiller" olarak nitelendirilen 15 milletvekilinin listelerde ilk sıradan aday gösterileceği iddiaları CHP'de krize neden oldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/05/2018 Cumartesi
Güncelleme: 02:14 - 12/05/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Dönen 15 milletvekili dün CHP'den aday adaylığı başvurusunu yaptı
Dönen 15 milletvekili dün CHP'den aday adaylığı başvurusunu yaptı

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla gittikleri İyi Parti'den yine talimatla dönen 15 milletvekili dün CHP'den aday adaylığı başvurusunu yaptı. Vekiller kendi seçim bölgelerinden başvuru yaparken, kulislerde 15 ismin birinci sıradan aday gösterileceği belirtiliyor. 15 vekilin geri dönerek ilk sıralardan aday gösterilmesi parti içerisinde krize neden oldu. Parti kulislerinde, "Partimiz bu arkadaşları demokrasi kahramanları olarak niteledi, ancak onlar bu oyunda bir figürandı" değerlendirmeleri yapılıyor. Muhalifler, CHP'nin köklü bir parti olduğunu ve böyle bir siyasi hataya düşmemesi gerektiğini belirtti.

İyi Parti’ye yardımı “demokrasi” ile gerekçelendiren ve parti içinde demokrasiden bahseden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 15 vekili ilk sıradan aday göstermesinin Kılıçdaroğlu'nun 15 vekili ilk sıradan aday göstermesinin antidemokratik bir adım olacağını belirten muhalifler, "Tarih bunu unutmayacak" değerlendirmesinde bulundu.

#CHP
#İYi Parti
#Vekil
6 yıl önce