|

Kızılay bombası burada hazırlandı

Ankara Kızılay’da 36 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan terör saldırısında kullanılan bombanın hazırlandığı yer tespit edildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/04/2016 Cumartesi
Güncelleme: 23:15 - 8/04/2016 Cuma
Yeni Şafak

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Kızılay Meydanı'nda yaşanan bombalı saldırıya ilişkin yürüttüğü soruşturma kapsamında yeni bulgulara ulaşıldı. Saldırının organizatörü firari Vahit Ayçil ile canlı bomba Seher Çağla Demir'in otobüsle gelen bombayı Mehmet Veysi Dolaşan'dan aldıktan sonra harekete geçtiği belirlenmişti. Saldırıdan bir gün önce bombayı araca yükledikleri belirlenen saldırganların, düzeneği nerede hazırladıkları da tespit edildi.





GÖMÜLÜ TNT BULUNDU


Ayçil ile Demir'in, saldırıda kullanılan beyaz BMW araçla Çamlıtepe tarafına gittiği tespit edilmişti. Bu nedenle bombanın bu civarda hazırlanmış olabileceği değerlendiriliyordu. İki teröristin Çamlıdere gişelerini 3 km geçtikten sonra patika bir yola saptığı ve ormanagirdikleri anlaşıldı. Ayçil ve Demir'in bombayı ağaçların arasında hazırlandığı ortaya çıkarıldı. Bu durum ise bombanın hazırlandığı noktaya piknik yapmak için gelen vatandaşların ihbarıyla ortaya çıktı. Olay yerinde yapılan incelemelerde, toprağa gömülü TNT kalıbı ile gübre bulundu.



#ankara saldırısı
#canlı bomba
#Ankara Kızılay
8 yıl önce