|

Konut fiyatları 2010'un ikinci yarısı zamlanacak

Ekonomik krizle birlikte konut satışlarının azaldığını, en düşük ve kârsız satışlar yapıldığını belirten MESA Yönetim Kurulu Başkanı Boysanoğlu, "Sektör bu fiyatla devam edemez. 2010 yılının ikinci yarısından sonra zamlara basa basa yürünecek" dedi

00:00 - 14/12/2009 Pazartesi
Güncelleme: 23:27 - 13/12/2009 Pazar
Yeni Şafak
Konut fiyatları 2010'un ikinci  yarısı zamlanacak
Konut fiyatları 2010'un ikinci yarısı zamlanacak

MESA Mesken Sanayii A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu, şu anda konut fiyatlarının olabilecek en düşük rakamlarda seyrettiğini ve tamamen karsız satışlar yapıldığını belirterek, 'Sektör bu fiyatlarla devam edemez, mevcut stokların eritilmesinden sonra, zannediyorum 2010 yılı ikinci yarısından sonra sektörün zamları basa basa yürümesi lazım' dedi.

DEĞERİ YÜZDE 25 GERİLEDİ

Boysanoğlu, küresel ekonomik krizden en fazla etkilenen sektörlerden birinin de inşaat sektörü olduğunu söyledi. Türkiye'deki krizlerin sektöre olumsuz etkisinin maksimum bir yıl sürdüğünü, fakat bütün dünyayı kapsayan bir ekonomik krizde sıkıntının çok daha büyük olduğunu kaydeden Boysanoğlu, yaşanan ekonomik krizlerde ilk etkilenen sektörün gayrimenkul sektörü olduğunu ve toparlanması en zor olan sektörün de yine aynı sektör olduğunu vurguladı. Boysanoğlu, 'Krizin ardından bu yıl sektörde yüz ölçümü olarak (inşaat yapılan alan) yüzde 19,6, bina sayısı olarak yüzde 14,8, değer olarak yüzde 25,1, sayı olarak da yüzde 17,2'lik gerileme oldu. Bunlar sektör için çok büyük rakamlar' diye konuştu.

İNDİRİMLER DİPTE

Ekonomik krizle birlikte konut satışlarının azaldığını ve konutlarda ciddi indirimlere gidildiğini anlatan Boysanoğlu, şöyle konuştu: 'Farkındaysanız arka arkaya proje-ler çıkıyor. Bir öncekini kurtarmak için ardarda projeler üretiliyor. Zincir kopabilir mi, Evet. Mevcutların eritilmesi bazında baktığınızda önümüzdeki senenin ilk yarısında, Mart'tan sonra fiyatlarla artık gidemez bu sektör. Zamları basa basa yürümesi lazım. 2010'un birinci yarısı değil ama ikinci yarısından sonra konut fiyatları yükselmeye geçebilir.”


14 yıl önce