|

Körfez ülkeleri bedel ödemek istemiyor

Prof. Dr. Richard A. Falk, “Körfezdeki Arap ülkeleri, hem İslam dini hem de Müslüman alemi için sembol niteliğinde olan Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın korunmasını istiyor hem de İsrail ile çatışmaya girmek istemiyorlar. Dolayısıyla Filistinlilere de yardım ederek bedel ödemeyi göze alamıyorlar” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/08/2017 Pazartesi
Güncelleme: 03:15 - 28/08/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
​Princeton Üniversitesi emekli öğretim üyesi ve Uluslararası Hukuk Profesörü Richard A. Falk
​Princeton Üniversitesi emekli öğretim üyesi ve Uluslararası Hukuk Profesörü Richard A. Falk

Princeton Üniversitesi emekli öğretim üyesi ve Uluslararası Hukuk Profesörü Richard A. Falk, “Körfezdeki Arap ülkeleri hem İslam dini hem de Müslüman alemi için sembol niteliğinde olan Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın korunmasını istiyor hem de bu konuda İsrail ile çatışmaya girmek istemiyorlar. Dolayısıyla Filistinlilere de yardım ederek bedel ödemeyi göze alamıyorlar.’’ dedi.

TRUMP İKİRCİKLİ

Eski Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Araştırmacısı da olan Prof. Dr. Falk, ABD Başkanı Donald Trump’ın eski ABD başkanlarının yürüttüğü ikircikli politikaların tersine direkt İsrail’den yana bir politika yürütmesinin bölgede sonucu ağır gelişmelere neden olacağını dile getirdi.

SAVAŞ BOYUTUNDA ÇATIŞMA İHTİMALİ

İsrail’in uluslararası toplumun gösterdiği tepkiye rağmen Filistin topraklarında yerleşim faaliyetlerini sürdürdüğünü aktaran ve Filistinlilerin Gazze ile Sina Yarımadası’nın bir kısmına sıkışıp kalmayı asla kabul etmeyeceği görüşünü dile getiren Falk, "Bu da iki ülke arasında savaş boyutunda bir çatışma doğuracaktır" ifadelerini kullandı.

ARAP DÜNYASI İÇİN BİR NEVİ ÇIKMAZ SOKAK

Falk, sözlerini şöyle sürdürdü: ‘’Filistin meselesi Arap dünyası için bir nevi çıkmaz sokak. Aksa’ya, yani kutsallarına saldırıya karşılar, fakat soruna müdahil de olmak istemiyorlar. Mümkün oldukça sessizliği tercih ediyorlar. Diğer bir korkuları ise başarılı olacak demokratik bir Filistin hareketi. Hatta bunu daha da genelleştirebiliriz. Dünyanın herhangi bir yerinde başarılı olacak her İslami hareketten korkuyorlar.” 

#ABD
#Türkiye
#Katar
#Suudi Arabistan
#Mescid-i Aksa
#Kusüd
#Filistin
7 yıl önce