|

Kurtulmamız gereken oyuncular var

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, UEFA'nın kendilerine üst sınır olarak 65 milyon Euro şartı koyduğunu belirterek, “Sakat ve kirada birçok oyuncu var. Bunlardan kurtulmanın yollarını arayacağız” dedi

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/06/2016 Perşembe
Güncelleme: 02:40 - 9/06/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, dün düzenlenen divan kurulu toplantısında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. UEFA'nın kendilerine Avrupa'dan 1 yıl men cezası verdiğini,futbolcu ödemeleri için de 65 milyon Euro'yu geçmemelerini istediğini belirten Özbek, "Yeni planlama yaparken, 65 milyon Euro'nun altına inme çalışması yaptık. Şu an 40 kişilik kadroya yapılan harcama 70 milyon Euro. Bu sadece maç başı ve sabit ödemeler. Kontratlı bazı oyunculardan kurtulmak isteyeceğiz. Bu bütçeyi daha da aşağıya çekmek zorundayız. Sportif başarıdan da geri kalmayacağız. Kirada birçok oyuncu var. Sakat futbolcular var. Bunlardan kurtulmanın yolunu arayacağız" ifadelerini kullandı. G.Saray Başkanı, "Ceza ile ilgili olarak CAS'a başvurduk. 16 Haziran'da duruşmamız var. Mali yapımızdaki iyileşmeyi göstererek cezanın gözden geçirilmesini isteyeceğiz" dedi. Özbek, kulüp bünyesindeki kimi personellerle de yolların ayrılacağını belirtti. Toplantıda üyelerin sorularına da yanıt veren Özbek, Sneijder'in yönetimi hedef alan açıklamalarının çarpıtıldığını söylediği soruya, "Gereken neyse yapılır" cevabını verdi.



Neustadter imzaya kaldı


Galatasaray, transfer listesinde yer alan Alman ekibi Schalke 04'ün Rus stoperi Roman Neustadter transferinde sona geldi. Sarı-kırmızılılar, oyuncuya 2 milyon Euro imza parasının yanı sıra, yıllık 1.7 milyon Euro'dan 3+1 yıllığına söz kesti. 28 yaşındaki futbolcunun peşinde Roberto Mancini'li İnter ve CSKA Moskova da bulunurken, Galatasaraylı yöneticiler erken davranıp söz aldığı ve İmzaların bu hafta sonuna kadar menajeri aracılığıyla atılacağı ifade edildi. Rusya Milli Takımı ile kampta olan ve EURO 2016'ya hazırlanan Neustadter'in ise kampta İstanbul ve Galatasaray üzerine araştırma yaptığı öğrenildi. Bunun yanı sıra İstanbul'da yaşamanın ve sarı-kırmızılı takımda oynayacak olmanın Rus futbolcuyu heyecanlandırdığı kaydedildi.



Fatih İşbecer istifa etti


Galatasaray'da günlerdir süren ve kulüpte üst düzey direktörlerin görevlerinden alınmasıyla adeta tavan yapan kriz dün istifayla sonuçlandı. Göreve geldiği günden bu yana kulüp içinden de çok ciddi eleştiriler alan genel sekreter Fatih İşbecer, son yönetim kurulu toplantısına katılmamış ve üyeler tarafından ağır eleştiri almıştı. İşbecer'in istifasını, fazla detaylandırmadan mail atarak yönetime sunduğu öğrenildi.







#Galatasaray
#Dursun Özbek
#UEFA
8 yıl önce