|

Kuveyt'ten 7 yıllığına 3 uçak kiralandı

Kuwait Finance House ve ALAFCO sağladıkları uygun finansal şartlar çerçevesinde Türk Hava Yolları'na (THY) 3 adet Airbus A320-200 yolcu uçağı kiraladı

00:00 - 23/05/2010 Pazar
Güncelleme: 01:14 - 23/05/2010 Pazar
Yeni Şafak
Kuveyt'ten 7 yıllığına 3 uçak kiralandı
Kuveyt'ten 7 yıllığına 3 uçak kiralandı

KFH CEO'su ve Kuveyt Türk Katılım Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Mohammed Sulaiman Al Omar ve Alafco Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Ahmad Alzabin ile THY adına Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ve Genel Müdür Temel Kotil'in dün imzaladığı anlaşma ile 3 adet Airbus A320-200 yolcu uçağı 7 yıllığına THY filosuna katılmış oldu. 2009 model olan her üç uçak da 12 üst sınıf ve 138 ekonomi sınıfı olmak üzere toplamda 150 yolcu kapasitesine sahip.

UÇAKLAR AİRBUS'TAN

ALAFCO olarak THY'nin filosunun genişlemesine katkıda bulunmaktan büyük memnuniyet duyduklarını belirten ALAFCO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmad Alzabin, “Kiralanan her 3 uçak da geçtiğimiz yıl içerisinde Airbus firmasından teslim alındı” dedi.

İmza töreninin ardından bir konuşma yapan KFH CEO'su ve Kuveyt Türk Katılım Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Mohammed Sulaiman Al Omar, “Avrupa'nın en önemli havayolu şirketlerinden biri olan THY'ye uçuş filosunu daha da genişlettiği bu kiralama sürecinde yer almaktan onur duyuyoruz. Bundan sonrasında da THY ile olan bu işbirliğmizin artarak devam edeceğini umuyorum” dedi.

YATIRIMLAR ARTABİLİR

Sulaiman Al Omar, “Kuveyt Finans Kurumu, Kuveyt Türk Katılım Bankası'nın yüzde 62 oranında en büyük hissedarı konumunda. Türkiye ekonomisi çok büyük gelişme potansiyeli olan bir ekonomi. Dolayısıyla bu tür işbirliklerinde olduğu gibi Kuveyt Finans Kurumu olarak daima yatırımları artırma fırsatlarını izliyoruz” şeklinde konuştu.


14 yıl önce