|

Latin ülkelerine yatırım çağrısı

Latin Amerika Odalar Birliği Genel Kurulu'na katılan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Latin işadamlarına Türkiye'de yatırım yapmaları çağrısında bulundu. İki coğrafyanın birbirine önemli fırsatlar sunduğuna vurgu yapan Hisarcıklıoğlu, fırsatların da karşılıklı olarak değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

Aa
00:00 - 10/10/2012 Çarşamba
Güncelleme: 23:46 - 9/10/2012 Salı
Yeni Şafak
Latin ülkelerine yatırım çağrısı
Latin ülkelerine yatırım çağrısı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu Latin Amerika Odalar Birliği (AICO) Genel Kurulu'na katıldı. Latin Amerika iş dünyasını Türkiye'ye yatırım yapmaya çağırdı. 6-9 Ekim 2012 tarihlerinde, İspanya'nın Lleida şehrinde düzenlenen Latin Amerika Odalar Birliği'nin 39. Genel Kurulu 23 ülkeden 400'ü aşkın ticaret odasını biraraya getirdi. TOBB Başkanı da burada iş fırsatlarını değerlendirdi.

İKİLİ GÖRÜŞMELER

Genel Kurul'a katılan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu yaptığı sunumda, Türkiye ekonomisinin zaman içindeki gelişimine, Türkiye'nin sunduğu fırsatlara değindi. TOBB hakkında detaylı bilgiler veren Hisarcıklıoğlu, Latin Amerikalı işadamlarını Türkiye'ye davet etti. Hisarcıklıoğlu'nun, TOBB'un AICO'ya gözlemci üye talebini de yinelediği belirtilen açıklamaya göre, TOBB Başkanı Meksika Ulusal Ticaret Odası Başkanı Ricardo Navarro, Meksika Odalar Konfederasyonu Başkanı Jorge Davila, Bolivya Ticaret Odası Başkanı Oscar Alberto Calle, Lleida Ticaret Odası Başkanı Joan Simo, Kolombiya Odalar Konfederasyonu Başkanı Julian Dominguez ile ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

TÜRKİYE ÖNEMSENEN ÜLKE

Katalonya Özerk Bölge Başkanı Artur Mas ile görüşen Hisarcıklıoğlu, Katalonya gelişmelerini yakından takip ettiğini ve bölgenin etkili ekonomik gücünün Türkiye ile ticari ilişkileri daha da artıracağını belirtti. Açıklamada, Türkiye'yi önemsediğini belirten Katalonya Bölge Başkanı Mas'ın da, ilk fırsatta Türkiye'ye gelmek istediğini söylediği kaydedildi.

İşbirliği vurgusu

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Latin ülkeleri için Türkiye'nin önemli fırsatlar barındırdığına vurgu yaparken, Türk işadamlarının da bu bölgede önemli işlere imza atacağını söyledi. Oda temsilcileri ile yapılan kuliste işbirliği çağrısı yapıldı.


12 yıl önce