|

Leyla Zana'dan Erdoğan'a başkanlık desteği

HDP Diyarbakır Milletvekili Leyla Zana'danCumhurbaşkanı Erdoğan'a başkanlık desteği geldi. Leyla Zana başkanlık sistemine karşı olmadığını içeriğin önemli olduğunu söyledi. Zana "Biz bu sistemin devam edemeyeceğini 2000'li yılların başından beri söylüyoruz. Bir türlü dinleyen olmadı" dedi.

Yeni Şafak
18:04 - 26/03/2015 Perşembe
Güncelleme: 16:09 - 26/03/2015 Perşembe
Diğer

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili

Leyla Zana

, başkanlık sistemini isteyen

Cumhurbaşkanı

Tayyip

Erdoğan

'a dolaylı destek vererek, "Biz bu sistemin devam edemeyeceğini 2000'li yılların başından beri söylüyoruz. Bir türlü dinleyen olmadı. Bu konuyu anlamaları ve dinlemeleri de sevindirici bir olay. Benim için kimin başkan olup olmaması önemli değil. Bizim için, bu halkın bütün değerleri için, bütün farklılıkları için, o sistemin içeriği önemli" dedi.



BAŞKANLIK DESTEĞİ


Cumhurbaşkanı Tayip Erdoğan'a destek veren Zana, şunları söyledi: "Benden önce konuşan arkadaşımız da ifade etti ve eleştirdi, eleştirilerine katılıyorum. Cumhurbaşkanı'nın 400 vekil istemesine değinmek istiyorum şimdi. Sayın Cumhurbaşkanı diyor ki, '400 tane vekil istiyorum.' Arkasından diyor ki, 'bu sistem yamalı bohçaya dönüştü.' Biz bunu 2000'li yılların başından beri söylüyoruz. Bir türlü dinleyen olmadı. Bu konuyu anlamaları ve dinlemeleri de sevindirici bir olay. Gerçekten bu dar, tekçi, sadece siyah ve beyaz bakan toplumun bütün renklerini görmeyen, doğadan bile ders almayan bu sistemin artık miadı çoktan geçmiştir. Soruyorlar; diyorlar ki, 'siz başkanlık sistemini istiyor musunuz?' Benim için kimin başkan olup olmaması önemli değil. Bizim için, bu halkın bütün değerleri için, bütün farklılıkları için, o sistemin içeriği önemli. Bireyler ile uğraşırsak, mevcut sistemin yaptıklarını unutmuş olacağız. Bizim sorunumuz şahsiyetler ile bireyler ile değil. Bizim sorunumuz bizatihi bu sistemin kendisiyledir."




#Halkların Demokratik Partisi
#Diyarbakır Milletvekili Leyla Zana
#başkanlık sistemi
#HDP
#Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan
#Erdoğan'a başkanlık desteği
9 yıl önce
default-profile-img