|

Libya'da yaralanan 23 kişi Türkiye'ye getirildi

Aa
00:00 - 2/10/2011 Pazar
Güncelleme: 09:47 - 2/10/2011 Pazar
Yeni Şafak
Libya'da yaralanan 23 kişi Türkiye'ye getirildi
Libya'da yaralanan 23 kişi Türkiye'ye getirildi

Libya'daki çatışmalarda yaralanan 23 yaralı ile 1 refakatçi, Türkiye'de tedavi edilmek üzere Adana'ya getirildi.

Misurata'dan Türk Hava Kuvvetlerine ait askeri uçakla getirilen yaralılar, Adana Havalimanı'na indi. Yaralı ve refakatçiler daha sonra ambulanslarla Adana Numune Uygulama ve Araştırma Hastanesine bağlı Fatma Kemal Timuçin Kalp Merkezi'ne götürüldü.

Havalimanında gazetecilere açıklama yapan Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Misurata'dan 23 yaralı ile 1 refakatçinin Adana'ya geldiğini söyledi.

Yaralılarla ilgilenerek acil şifalar dileyen Coş, Libya'da yaşanan olaylarda yaralanan 500'ü aşkın kişinin İstanbul, Ankara ve İzmir'de tedavi edilerek ülkelerine gönderildiğini ve halen de tedavileri sürenlerin olduğunu hatırlattı.

Adana'ya gelerek hastaneye yerleştirilen yaralıların da tedavileri için tüm hazırlıkların tamamlandığını anlatan Coş, 'Yaralıların ilgili servislerde tedavilerine hemen başlanacak. Tıbbın bütün imkanları bu kardeşlerimiz için seferber edilecek' dedi.

Coş, Adana'ya gelen Libyalı yaralıların birinci grubu oluşturduğunu belirterek, 5 Ekim Çarşamba günü de ikinci bir yaralı grubunun kente getirilmesinin planlandığını bildirdi.

Coş ayrıca, Libyalı yaralıların tedavi sürecinde Adana'daki sağlık kuruluşlarında vatandaşlara sunulan hizmette herhangi bir aksama olmayacağının altını çizdi.

Libya Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Muhammed Zenati de, Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin olaylar başladığı günden bu yana insani yardımları hiç durdurmadığını belirterek, siyasi ve ekonomik yardımlarını da sürdürdüğünü kaydetti.

Zenati, Türkiye'nin verdiği destek sayesinde bazı Avrupa ülkelerinin Libya'ya ait dondurulan paralarını serbest bıraktığını belirtti.

Zenati, Libyalı yaralıların Türkiye'de en iyi şartlarda tedavi edildiğini belirterek, bu yardımların ilerleyen dönemde Türkiye ile Libya arasındaki ilişkilere büyük katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.

Gazetecilere açıklama yapan bazı yaralılar ise Adana'da çok iyi bir tedavi göreceklerine inandıklarını belirterek, Türkiye'nin kendilerine verdiği destekten dolayı çok teşekkür ettiler.

Bu arada, hastaların yerleştirildiği Fatma Kemal Timuçin Kalp Merkezi'nde Türkçe, Arapça ve İngilizce olarak yazılmış 'Değerli misafirlerimiz ülkemize hoşgeldiniz' şeklinde pankartlar asıldığı görüldü.

13 yıl önce