|

Macron: Berbat bir hata olur

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Suriye'de Esed'in desteklenmesinin 'berbat bir hata' olacağını söyledi.

Yeni Şafak
13:05 - 27/08/2018 Pazartesi
Güncelleme: 15:19 - 27/08/2018 Pazartesi
Diğer
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron Fransız büyükelçilerle yaptığı toplantıda Suriye'de Devlet Başkanı Beşar Esad'ı desteklemenin 'berbat bir hata' olacağını söyledi. Macron ayrıca Şam'ın kimyasal silah kullanması halinde Suriye'de yeni hava saldırıları düzenlemeye hazır olduklarını da duyurdu.

Macron “Fransa gelecekteki Suriye liderlerini atayamaz. Ancak Suriye halkının bunu yapabileceğinden emin olmak bizim görevimiz ve çıkarımız” dedi. Macron, Esad’ı destekleme konusunda ise şu ifadeleri kullandı:

“Bence bu senaryo berbat bir hata olur. Milyonlarca mülteciye neden olan kim? Kendi insanlarını öldüren kim?”

Macron’un bu açıklaması Rusya Savunma Bakanlığı’nın ABD, İngiltere ve Fransa’yı Suriye hükümetinin kimyasal silah kullandığı bahanesiyle Suriye’ye yeni saldılarılar düzenleme planı yapmakla suçlamasının ardından geldi.

‘SURİYE KONUSUNDA RUSYA İLE KOORDİNASYON MEKANİZMASI İLK SONUÇLARINI VERDİ’

Fransa Cumhurbaşkanı ayrıca “St.Petersburg’da yaratılan, Suriye konusunda Rusya ile koordinasyon mekanizması özellikle insani yardım alanında ilk sonuçlarını verdi” dedi.

‘AB ARTIK GÜVENLİĞİ KONUSUNDA ABD’YE YASLANAMAZ’

Macron ayrıca Avrupa Birliği’nin (AB) güvenliğini artırmak için yeni öneriler getirebileceğini belirterek artık bu konuda Avrupa’nın ABD’ye güvenmesinin sonlanması gerektiğini savundu.

Macron ” Avrupa artık güvenliği konusunda ABD’ye yaslanamaz. Avrupa’nın güvenliğini garanti altına almak bizim işimiz” dedi.


#Macron
#Fransa
6 yıl önce