|

Marmaray'a ortak ziyaret

Geçtiğimiz haftalarda sabit fiyat götürü usulü ile yapılan 'uyarlama' ile maliyeti artırılan Marmaray'a ortak ziyaretçisi geldi

Aa
00:00 - 4/01/2010 Pazartesi
Güncelleme: 22:48 - 3/01/2010 Pazar
Yeni Şafak
Marmaray'a ortak ziyaret
Marmaray'a ortak ziyaret

Japonya Dışişleri Bakanı Katsuya Okada, Üsküdar'dakiMarmaray şantiyesindeki çalışmalar hakkında bilgi aldı. Türk-Japon 'uygulama' ortaklığıyla yapımı devam eden Marmaray Projesi'nin gezintisi ardından Okada, Boğaza uzanan platforma gelerek incelemelerde de bulundu. Okada, Kızkulesi önünde hatıra fotoğrafı da çektirdi. Bakan Okada, Fatih Sultan Mehmet Köprüsüne geçerek, köprü ayağındaki bakım onarım tesislerinde yetkililerden bilgi aldı.

500 MİLYON DOLARLIK PROJE!

17 Aralık 2009 tarihinde Resmi Gazete'de Bakanlar Kurulu kararıyla yayımlanan 'uyarlama' bilgisi yayımlandı. Yabancı para birimine dayalı sabit fiyat üzerinden verilen ihalede “uyarlama” yapıldı. Bu da Japon Uluslararası İşbirliği Bankası'yla imzalanan İkraz Anlaşması çerçevesinde olurken, gerekçe olarak “döviz kuru-Türk Lirası karşılığının dengeli olmaması” gösterildi. Proje, tarihi eserlerin çıkması nedeniyle 4,5 yıl sarkınca maliyeti de 500 milyon dolara yükseldiği iddia edildi.

14 yıl önce