|

Mayın kurbanları toprağa verildi

Şırnak'ta PKK'nın döşediği uzaktan kumandalı mayının patlaması sonucu şehit olan 2 geçici köy korucusu ile 3 vatandaşın cenazesi düzenlenen askeri törenin ardından toprağa verildi. Törene çok sayıda vatandaş katılırken yakınlarını kaybedenler ağıtlar yaktı, kimileri de fenalık geçirdi.

Aa
00:00 - 11/05/2009 Pazartesi
Güncelleme: 03:18 - 11/05/2009 Pazartesi
Yeni Şafak
Mayın kurbanları toprağa verildi
Mayın kurbanları toprağa verildi

Şırnak'ta teröristlerce yola döşenen mayının patlatılması sonucu şehit olan 2 geçici köy korucusu ile 3 vatandaş için tören düzenlendi. Cudi Dağı Gemofika Tepe bölgesinde yola döşenen uzaktan kumandalı mayının patlatılması sonucu şehit olan geçici köy korucuları Abdülmutalip Hanedan, Selman Bilir ile vatandaşlar Nebil Özmen (40), Mehmet Tekas ve Ramazan Altan için 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nda cenaze töreni düzenlendi.

HEP ASKERİN YANINDA

Törende konuşan İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ahmet Hacıoğlu, terör örgütünün yeni bir vahşeti ile karşı karşıya kaldıklarını, teröristlerce yola döşenen mayının uzaktan kumandayla patlatılması sonucu 2 korucunun şehit olduğunu 3 sivil vatandaşın hayatını kaybettiğini, 2 çocuğun yaralandığını hatırlattı. Vatan ve milletin bölünmez bütünlüğüne kast eden terör örgütünün 25 yıldır amacına ulaşamadığını ve her seferinde karşısında güvenlik güçlerinin yanında, bölge halkını ve geçici köy korucularını bulduğunu belirten Hacıoğlu, bölge halkının 25 yıldır teröre karşı kahramanca durduğunu söyledi.

306 KORUCU ŞEHİT

Hacıoğlu, Şırnak'ın terörle mücadelede en fazla şehit veren illerin başında yer aldığını belirterek, şöyle konuştu: 'Bu mücadelede şu ana kadar 306 korucumuz şehit olmuş, 533 korucumuz da yaralanmıştır. Kahraman korucularımız, terörle mücadelede her zaman güvenlik güçlerimizin yanında yer almıştır. Son zamanlarda terör örgütü ve yandaşları korucuları hedef göstermekte, kirli oyunlarıyla kahraman korucularımızı lekelemek için her türlü yöntemi uygulamaktadır. Yüce Türk milleti ve Silahlı Kuvvetleri onlarla gurur duymaktadır ve duymaya devam edecektir.'


Erdoğan'dan başsağlığı mesajı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Şırnak'ta mayın patlaması sonucu 2'si geçici köy korucusu 5 vatandaşın hayatını kaybetmesi dolayısıyla başsağlığı mesajı yayımladı. Erdoğan, mesajında, aralarında 2 köy korucusunun da bulunduğu 5 vatandaşın hayatını kaybetmesinden büyük üzüntü duyduğunu belirterek, şunları kaydetti: "Terör örgütünün içine düştüğü çaresizliği yansıtan bu tür menfur saldırılar, hiçbir zaman amacına ulaşamayacağı gibi, milletçe birlik ve beraberliğimize kast edenlere karşı azim ve kararlılığımızı daha da artırmaktadır. Saldırıda şehit olan geçici köy korucuları ile vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı diliyorum."


EN ACI GÜNÜ OLDU

Anneler Günü'nde oğlunu kaybeden Leyla Özmen, oğlunun fotoğrafına sarılarak ağıtlar yaktı. Ambulansa binen anne Özmen oğlunun tabutuna uzun süre sarılıp ağlaması yürekleri dağladı.



15 yıl önce