|

Meclis’ten atın!

Ankara’da 29 kişinin şehit olmasına neden olan bombalı eylemi gerçekleştiren teröristin cenazesine katılan HDP'li Tuğba Hezer’e tepkiler her geçen gün artıyor. Sivil toplum kuruluşları, kanaat önderleri, gazeteci ve aydınlar Hezer’in dokunulmazlığının kaldırılmasını istiyor. STK'lar, "Yargı yolu açılmalı, Hezer'in Meclis kürsününü işgal etmesine izin verilmemeli" dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/02/2016 Cuma
Güncelleme: 00:36 - 26/02/2016 Cuma
Yeni Şafak

Türkiye genelinde bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kanaat önderleri, gazeteci ve aydınlar, HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer'in Ankara'daki terör saldırısını gerçekleştiren terörist için kurulan taziye çadırını ziyaret etmesine tepki gösterdi. Gazeteci yazar Avni Özgürel, “Sadece Cumhuriyet tarihinde değil, insanlık tarihinde bir katilin evine taziye ziyareti, görülmüş şey değil” dedi. KONDA Yönetim Kurulu Başkanı Tarhan Erdem de olayı densizlik olarak nitelendirerek “Aile, milletvekilinin tanıdığı bile olabilir ama buna rağmen HDP'nin Türk kamuoyu ve seçmenine karşı daha ölçülü olması lazım” görüşünü dile getirdi.



TBMM'DE KÜRSÜ İŞGALİ


Bursa Erzurum Dernekleri Federasyonu Başkanı Ömer Ömeroğulları da bu şekilde hareket eden milletvekillerinin dokunulmazlıklarının ayrıca ele alınmasını isteyerek “Milletin vergileriyle aldıkları maaşlarla at oynatmalarına ve o Meclis'i, o kürsüyü işgal etmelerine izin verilmemelidir” ifadesini kullandı. Hatay Barosu Başkanı Ekrem Dönmez, Hezer'in bu ziyaretinin kabul edilemez olduğunu söyledi. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Hatay Şube Başkanı Mehmet Ramiz Bakır da Hezer'in ziyaretini tasvip etmediklerini ve kınadıklarını aktardı.



YARGI YOLU AÇILMALI


Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ise, “Derhal müdahale edilmeli.. O milletvekilinin de dokunulmazlığı kaldırılıp yargılanmalı” dedi. Memur-Sen İzmir İl Temsilcisi Ali Musa Bina, konuya ilişkin, “Meclis'te Türkiye Cumhuriyeti'ne namus ve şeref üzerine sadakat yemini edip sonra da gidip teröristlerin taziyesine katılmak, vatana ihaneti ödüllendirmek demektir” görüşünü bildirdi. Türk Eğitim-Sen İzmir 3 No'lu Şube Başkanı Adnan Sarısayın da Hezer'in Meclis'ten atılması gerektiğini söyledi.



KESİNLİKLE CEZASIZ KALMAMALI


Uşak Alevi Derneği Başkanı Fikret Sağdemir, taziye çadırında terör örgütü propagandası yapılmasının tasvip edilemeyeceğine dikkati çekerek beklentilerin terör saldırısını herkes gibi HDP'lilerin de nefretle kınaması olduğunu vurguladı. ASDER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Hacımustafaoğulları ise şunları kaydetti: “Artık HDP tercihini yapmalı; terörün yanında mı, siyasetin içinde mi? Siyaset mi yapacak, terörü mü destekleyecek?” Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya ve Kilis'teki bazı sivil toplum kuruluşları, HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer'in, Ankara'daki bombalı saldırıyı gerçekleştiren terörist için kurulan taziye çadırını ziyaret etmesine tepki gösterdi.



Aile boyu PKK'lı


17 Şubat'ta Ankara'da meydana gelen ve 29 kişinin hayatını kaybettiği saldırının faili Abdülbaki Sömer için Van'da kurulan taziye çadırına katılan HDP Van milletvekili Tuğba Hezer'in aile boyu PKK'lı olduğu ortaya çıktı. Hezer'in PKK saflarında bulunan erkek kardeşi Musa Kasım Hezer'in güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada öldüğü, kız kardeşi Hatice Hezer'in ise halen Suriye'de YPG saflarında olduğu öğrenildi.



Dokunulmazlığı kaldırılacak





Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, “Cumhurbaşkanımızın gereği yapılması noktasındaki çağrısına TBMM uyacaktır. Bu noktada dokunulmazlığının kaldırılıp, bu konuda hesap verilmesi sağlanacaktır” dedi. HDP'nin özellikle 7 Haziran seçimlerinden sonra terörü ve teröristi öven, onlara cesaret veren, destekleyen bir anlayıştan yana tavır koyduğunu anlatan Işık, "29 masum cana kasteden bir teröristin taziyesine gitmek, hiçbir demokratik ülkenin kabule edeceği bir davranış olamaz. Bunun mutlaka gereğinin yapılması lazım" ifadelerini kullandı.





#Tuğba Hezer
#HDP Van Milletvekili
#hdp
#pyd
#canlı bomba
8 yıl önce