|

Merkel''e uçak şoku

Almanya Başbakanı Angela Merkel''in park halindeki uçağına giren bir şahıs uçağı kullanılmaz hale getirdi. Şahsın madde bağımlısı Türk asıllı Volkan T. olduğu bildiriliyor.

Cihan
00:00 - 28/07/2013 dimanche
Güncelleme: 20:11 - 27/07/2013 samedi
Yeni Şafak
Merkel''e uçak şoku
Merkel''e uçak şoku

Almanya Başbakanı Angela Merkel''in de kullandığı hükümet uçaklarından birisi 24 yaşındaki Türk asıllı Alman vatandaşı Volkan T. tarafından rehin alındı. Köln Bonn havalimanının askeri bölümünde bulunan Airbus A319CJ uçağına bir kişinin hiçbir güvenlik noktasına ve kameralara takılmadan ulaştığı ifade ediliyor.

KOKPİTE KİLİTLEDİ

24 yaşındaki Türk asıllı Alman vatandaşı Volkan T.''nin, Merkel''in de bazı seyahatlerinde kullandığı uçağın içine girerek kendisini pilot mahalline kilitlediği açıklandı. Köln şehri savcısı Ulrich Bremer ''şahsın güvenlik önlemlerine rağmen uçağın içine kadar nasıl girebildiğini araştırdıklarını'' kaydetti. Bremer şahsın uçağı çalıştırmaya çalıştığını, ama park halinde olan uçakların elektrik sistemine bağlı olmadıkları için bunun mümkün olmadığını aktardı. Tutuklanan Volkan T''nin alkollü ve esrar kullandığı dile getirildi.

il y a 11 ans