|

Mersin cayır cayır

Mersin’in Gülnar ilçesindeki kızılçam ormanında dün sabah çıkan yangın rüzgarın da etkisiyle büyüdü. 5 helikopter, 1 uçak ve 30 arazözün çabasına rağmen 100 hektarlık yeşil alan kül oldu, mezarlık da büyük zarar gördü.

Yeni Şafak
04:00 - 20/07/2015 Pazartesi
Güncelleme: 00:32 - 20/07/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Mersin'in Gülnar ilçesinde çıkan yangında 100 hektarlık kızılçam ormanı kül oldu. İnşaat çalışması devam eden Akkuyu Nükleer Santrali'nin yakınında bulunan Kocaşlı ile Büyükeceli mahalleleri arasındaki kızılçam ormanında dün sabah saatlerinde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede çok geniş bir alana yayılan yangında Kocaşlı Mahallesi'ndeki mezarlık da büyük zarar gördü. Vatandaşların ihbarı üzerine Mersin Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı çok sayıda ekip, yangına 5 helikopter, 1 uçak ve 30 arazözle müdahale etti.



GÜÇ ANLAR YAŞADILAR


Ekipler, zaman zaman sert esen rüzgar nedeniyle güç anlar yaşadı. Mersin Orman Bölge Müdürü Abit Baca, bir bahçeden başlayan yangının ormana sıçradığını belirterek, söndürme çalışmalarının sürdüğünü bildirdi. Baca, alevlerin Mersin-Antalya karayoluna yakın bir bölgede olduğunu ancak trafik akışını etkilemediğini kaydetti. Mersin Valisi Özdemir Çakacak da , “Helikopterimiz, uçağımız, arazözlerimiz ve 400'ü aşkın personelimiz söndürmek için çalışıyor. Rüzgar biraz azaldı. Kontrol altına almak için çaba sarf ediyoruz” dedi. Çıkan yangın bölgede büyük paniğe neden oldu. Ekipler akşam geç saatlerinde yangını kontrol altına aldı. Köyde herhangi bir can ve mal kaybı olmazken yangın nedeniyle 100 hektar alan zarar gördü.



Diyarbakır'da alevli gece


Diyarbakır'ın Kulp ilçesine bağlı Barın köyünde dün akşam büyük çaplı yaygın çıktı. Köyün kuzey ve güney bölgelerini etkisi altına alan alevler ormanlık alana da yayıldı. Bağ ve meyve bahçelerine büyük zarar veren yangının evleri de tehdit ettiği öğrenildi. Gazetemizinbaskıya verildiği saatlerde yangın kontrol altına alınamamıştı.



#Gülnar
#mersin
#yangınlar
9 yıl önce