|

Meslek için engel yok

Görevlendirme yapılan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nce meslek sahibi olmaları için düzenlenen kurslarda bir yılda 2 bin engellinin mesleki eğitime kavuşması sağlandı. Sosyal hizmet uzmanı Nevin Tiyenç, engellileri yeteneklerine uygun kurslara yönlendirdiklerini söyledi. Kursiyer Burak Yaşar ise “Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi olmasa dört duvar arasında kalırdık” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 21/01/2019 Pazartesi
Güncelleme: 01:38 - 21/01/2019 Pazartesi
Yeni Şafak
Bir yılda 2 bin engelli mesleki eğitime kavuşturuldu.
Bir yılda 2 bin engelli mesleki eğitime kavuşturuldu.

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapıla’n Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, bir yılda 2 bin engelliye meslek sahibi olmalarına imkan sağlayacak eğitim verdi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelli Şube Müdürlüğü’nce, engellerin ortadan kaldırılması, farkındalık oluşturulması, toplumun bilinçlendirilmesi, engellilerin yaşadığı stresin azaltılması, yeteneklerine göre aktiviteler düzenlenmesi, eğitim çalışmaları ve seminerler gerçekleştirilmesi için çeşitli çalışmalar yapılıyor.

Kentteki engellilerin yaşamını kolaylaştıran, meslek sahibi olmalarını sağlayacak kurslar açan Engelli Şube Müdürlüğü, son bir yılda hizmet verdiği 6 bin engelliden 2 bini için de meslek sahibi olmalarını sağlayacak çeşitli kurslar açtı.

ULAŞIM ÜCRETSİZ

Merkez Yenişehir ilçesindeki Sümerpark Ortak Yaşam Alanında Engelli Şube Müdürlüğü’ne bağlı birimde engellilere bir yandan ahşap boyama, takı tasarım, örgü, bilgisayar, müzik atölyesinde de özellikle çocuk grubunda yer alan engellilere piyano, gitar, bağlama eğitimi veriliyor.
Engellilere, bu hizmetlerden yararlanmalarını sağlamak amacıyla ücretsiz ulaşım hizmeti de sağlanıyor.

Engelli Şube Müdürlüğü’nde sosyal hizmet uzmanı Nevin Tiyenç, engelli politikası kapsamında birçok misyonu olan bir birim oluşturduklarını, birimde engellilere yönelik boş zamanlarını iyi değerlendirmeleri için hobi aktiviteleri yapıldığını aktardı.

Engelli vatandaşların yaşamları boyunca birçok engelle karşılaştığına işaret eden Tiyenç, “
Engellileri yeteneklerine uygun kurslara yönlendiriyoruz. Çalışmalarımızla engelliler yeteneklerini dışa aktarma şansı buluyor. Meslek öğreniyorlar. Özgüvenleri ve kendilerine saygıları gelişiyor. Sosyal bir çevre kazanıyorla
r” dedi.

‘SOSYAL HAYATA KATILDIK’

Kursiyerlerden Mehmet Araç, ahşap boyama kursuna katıldığını, çok güzel çalışmalar yaptıklarını belirterek, farklı objeleri boyamayı öğrendiğini dile getirdi. Ahşap boyamada ustalaştığını anlatan Araç, “
Bu kurslar sayesinde engelliler evlerinden çıkabiliyor. Kurslar, sosyal hayata katılmamızı sağladı. Ayrıca düzenlenen farklı etkinliklere de katılıyoruz. Buraya geldiğimiz için çok mutluyuz. Arkadaşlarımızla iyi anlaşıyoruz. Diğer engellilerle de iletişim kuruyoruz
” ifadelerini kullandı.
  • BÜYÜKŞEHİR’E TEŞEKKÜR
  • Kurs öğrencisi Burak Yaşar ise, ahşap boyama kursuna katıldığını belirterek, bu eğitim için Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. “Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi olmasa dört duvar arasında kalırdık. Evde çok sıkılıyorduk. Büyükşehir Belediye Başkanımız Cumali Atilla’dan Allah razı olsun” diyen Yaşar, bütün engellilerin bu hizmeti almasını istediklerini dile getirdi.
#Burak Yaşar
#Nevin Tiyenç
#Diyarbakır
5 yıl önce