|

MHP kurucularından partiye diyalog çağrısı

MHP'nin kurucuları, halk oylaması ve Başbakan Erdoğan ile görüşmeme tavrını eleştirdikleri parti yönetimine seslenmeye hazırlanıyor. Kurucular, parti yönetimine 'yanlıştın dön' diyecek.

Cihan
00:00 - 17/07/2010 Cumartesi
Güncelleme: 01:38 - 17/07/2010 Cumartesi
Yeni Şafak
MHP kurucularından partiye diyalog çağrısı
MHP kurucularından partiye diyalog çağrısı

MHP kurucuları, partilerinin halk oylaması ve terörle mücadele konusunda hükümetle yaşadığı diyalogsuzluktan rahatsız. MHP kurucularından Avukat İ. Faruk Evirgen, "Demokrasi kalitesini yükseltecek anayasa referandumuna hayır kampanyası yürütülmesini anlayamıyoruz. Yanlıştan dönerek, demokrasiye katkıda bulunması için kurucu arkadaşlarla yapacağımız toplantıda MHP yönetimine çağrıda bulunacağız" dedi.

TÜRKEŞ ÖRNEĞİ

İdeal olanın, Türkiye'nin sivil bir anayasaya kavuşması olduğunu kaydeden Evirgen, bu olmuyorsa, 12 Eylül Anayasası'nda yapılacak sivilleşme yönündeki değişikliklerin desteklenmesi gerektiğini söyledi. Rahmetli genel başkanları Alparslan Türkeş'in de darbe anayasasında yapılan değişiklik çalışmalarını desteklediğini hatırlatan MHP kurucusu Evirgen, "Meclis görüşmeleri sırasındaki yanlışın şimdi hayır kampanyası ile büyütülmesi partimizi milli iradeden koparacak büyüklükte bir yanlıştır" dedi.

TERÖR MİLLİ MESELE

Evirgen, terörle mücadelenin milli bir mesele olmasına rağmen MHP'nin hükümetle yaşadığı diyalogsuzluğa anlam veremediklerini de belirtti. Halk oylaması ve milletin yetkilendirdiği başbakan ile görüşmeme yanlışından vazgeçmesi için MHP yöneticilerine çağrı yapacak MHP kurucuları İ. Faruk Evirgen, Kemal İnandı, Naci Meriç, Niyazi Ahıska, Mehmet Zeybek'ten oluşuyor.

14 yıl önce