|

Milli boksör üç gündür kayıp

1980'lerin ünlü milli boksörü Alzheimer hastası Maksut Küçük 3 gündür kayıp. Cumartesi günü 4 sıralarında evinden çıkıp bir daha dönmeyen Küçük'ün kızı, kendisinin daha önceden defalarca kaybolduğunu, bir keresinde Gaziosmanpaşa'dan getirildiğini belirtti.

Behlül Çetinkaya
00:00 - 11/02/2013 Pazartesi
Güncelleme: 13:34 - 11/02/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
Milli boksör üç gündür kayıp
Milli boksör üç gündür kayıp

1979 yılından itibaren üç yıl üst üste Türkiye şampiyonu olan, 10 kere üst üste İstanbul şampiyonu olan Milli boksör Maksut Küçük'ten üç gündür haber alınamıyor. Cumartesi günü öğleden sonra evden çıkan ve üç gündür haber alınamayan Küçük'ün alzheimer hastası olduğunu belirten kızı Fatma Küçük, babasının daha önce de defalarca kaybolduğunu ve bir kere Feriköy'den bir kere de Gaziosmanpaşa'dan getirildiğini söylüyor. "Belinde rahatsızlık olduğu ve bir çocuktan bile yavaş yürüdüğü için dışarı çıkmasına müsade ediyorduk. Geri de geliyordu ama bu kadar uzun süre ilk defa kayboldu" diyen Fatma Küçük, sokak ve esnaf kameralarına da baktıklarını görüntülerde babasının mahalle dışına çıktığını kaydediyor. Önceki kaybolmalarında birileri tarafından götürülüp getirildiğini öğrendiklerini belirten Fatma Küçük, babasının otobüse ve taksiye binecek parası olmadığını, üzerinde kimlik ve telefon da taşımadığını kaydetti.

Türkiye'nin en önemli boksörlerinden biriyken jübilesini yapan ve boksu bıraktıktan sonra maddi sıkıntılar yaşayan Maksut Küçük, hasta olmadan önce otopark görevlisi olarak çalışıyordu. Yaklaşık 1.80 boylarında olan ve 100 kilo civarında olan Küçük'ün evden çıkarken üzeride gri kaban, bere, lacivert pantolon ve siyah ayakkabı bulunuyordu. Maksut Küçük ayrıca baston ile güçlükle yürüyordu.


11 yıl önce