|

Miyazakiye'ye teşekkür

Geçen yıl Van'da meydana gelen depremde hayatını kaybeden Atsushi Miyazaki'nin ailesine "Türk milleti adına bir duanın simgesi" kabul edilen teşekkür belgesi, Yüksek Mimar Moriwaki San'a taktim edildi.

İha
00:00 - 25/11/2012 Pazar
Güncelleme: 09:30 - 25/11/2012 Pazar
Yeni Şafak
Miyazakiye'ye teşekkür
Miyazakiye'ye teşekkür

Uluyama Türk Japon Kültür Derneği'nin 20. kuruluş yıl dönümünde Van depreminde hayatını kaybeden Atsushi Miyazaki'nin ailesine ulaştırılmak üzere teşekkür belgesi verildi. 20 yıldır Türkiye'de yaşadığını belirten San, Türkiye'de izinsiz bina yapımının yüzde 68 oranında olduğunu dile getirdi. Bu bilgileri öğrencilere anlattığını dile getiren San, ''Büyük bir deprem olduğunda, Türkiye'deki binaların yüzde 60'ı çöküyor. Japonya'da da Türkiye'de de depremden kaçmak mümkün değil. Önemli olan binanın çökmemesi için ne yapılması gerektiğini bilmek'' dedi.

Uluyama Türk Japon Kültür Derneği Başkanı Hakan Kaplan, ise ''Uluyama Türk Japon Kültür Derneği, sevgiyle iyilik yaparak yaşama anlam vermek felsefesini kendine yol olarak seçmiştir. Türk-Japon toplumları arasında temelleri çok eskilere dayanan köprüye destek verip güçlendirebilmek amacıyla 1992'den beri derneğe emek veren herkese teşekkür ederim'' dedi.

11 yıl önce