|

Moody''s: Döviz borcunuz düşük

.
00:00 - 26/03/2014 Çarşamba
Güncelleme: 23:49 - 25/03/2014 Salı
Yeni Şafak
Moody''s: Döviz borcunuz düşük
Moody''s: Döviz borcunuz düşük

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody''s ''Türkiye''nin maliye politikasının ekonomideki bazı şokları absorbe etmesi bekleniyor'' açıklaması yaptı. Moody''s gelişmekte olan ekonomilere ilişkin yayınlandığı raporun Türkiye''ye ilişkin kısmında, ''Türkiye''de politik türbülans ve piyasa oynaklığı dışsal kırılganlığın altını çizmektedir. Buna karşın, Moody''s ülkenin Gayri Safi Yurtiçi Hasılası''na oranla yüzde 13 oranında düşük bir döviz borcunun olmasını dikkate almaktadır'' ifadeleri kullanıldı.

Raporda Türkiye''nin maliye politikasının etki gücüne dikkat çekilerek, ''Kamu borcunun faiz oranlarına olan hassaslığı da iç ve dış borç profilinin ortalama vadelerinin uzatılması yönündeki çabalarla azaltılıyor. Türkiye''nin maliye politakasının ekonomideki bazı şokları absorbe etmesi bekleniyor'' değerlendirmesinde bulunuldu.

KIRILGANLIK UYARISI

Moody''s Avrupa, Ortadoğu ve Afrika bölgelerini içerisine alan EMEA bölgesinde bazı ülke değerlemelerinin son piyasa oynaklıklarına karşı kırılganlık gösterdiğin dikkati çekti. Açıklama, şunlar kaydedildi: ''Son finansal piyasa oynaklıkları ve gelişmekte olan piyasaların para birimleri üzerindeki baskılar, gelişmekte olan ekonomilerin değerlemelerine ilişkin uzayan belirsizlik potansiyel kırılganlıkları öne çıkıyor.''

Emea''da borç riski

Raporda EMEA bölgesindeki kırılganlıklara dikkat çekildi. Bunlar büyük cari açık oranları, düşük döviz rezervi, kısmen kısa vadeli ve vadeli yaklaşan borçlar, kamu büyük oranda kamu borçlanma ihtiyacı, yüksek deviz borcu olarak sıralandı.


10 yıl önce