|

Mübarek'e vuvuzela gönderdiler

Halk ayaklanmasına rağmen iktidarı bırakmamakta ısrar eden Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek'e tepkiler çığ gibi büyüyor.

İha
00:00 - 11/02/2011 Cuma
Güncelleme: 12:40 - 11/02/2011 Cuma
Yeni Şafak
Mübarek'e vuvuzela gönderdiler
Mübarek'e vuvuzela gönderdiler

Bursa'da bir grup HAS Partili, Hüsnü Mübarek'e halkın sesinin duyması için vuvuzela ve ısrarında devam etmesi halinde vatandaşların Mübarek'e atması için bir çift ayakkabı gönderdiler.

Halkın Sesi Partisi (HAS) Bursa Yıldırım İlçe Başkanı Ali Mollasalih, PTT önünde bir açıklama yaparak Mübarek'in artık görevi bırakması gerektiğini ifade etti. Ali Mollasalih, Mısır halkının 30 yıldır zulüm altında inlediğini belirterek, "Sesinizi duymak istemeyen, sesinize kulaklarını tıkayan, 30 yıldır her türlü zulmü gerçekleştiren Hüsnü Mübarek'e daha yüksek perdeden ses vermeniz için sizlere bir hediye gönderiyoruz. Tahrir meydanındaki isyanınızı duymazdan gelenlere, sesinizi duyurmanız için

vuvuzela gönderiyoruz. Sesinizi duymazdan gelenler, vuvuzelanın sesine duyarsız kalabilecek mi? Sesinizi duymamakta direnenlere İsrafil'in sur'a üflemesi gibi, vuvuzelaya nefesinizi üfleyin. Sesinize kulak vermeyenlerin kulaklarını patlatırcasına vuvuzelayı çalın ve yanınızda olduğumuzu Mısır'lı kardeşlerimize bir kez de Arapça sesleniyoruz: 'Eyyüha İhvel Mısriyyi:La Hüsnü, La Mübarek, illal hürriye, illal hürriye" dedi.

Vatandaşların sesini duyması gereken Mübarek'e atılması için bir çift ayakkabı gönderdiklerini belirten Molllasalih şunları söyledi: "Gönül isterdi ki sana bir demet çiçek gönderelim. Ne yazık ki sen bunu hak etmedin. Hak ettiğin şey ise bir çift eski ayakkabı. Bugün Mısır halkı isyanını sesiyle veriyor. Ama yarın zalimlere fırlatılan ayakkabılar sana da fırlatılacak.Bizler yarından haber veriyoruz. Gönderdiğimiz ayakkabı yarını görmen için. Mısır Halkının ayakkabılarının kafanda paralanmasını

istemiyorsan kendine gel, halkın sesine kulak ver. Bizler Mısır Halkının kardeşleri olarak sana da lisanın ile Arapça sesleniyoruz; 'Ya Hüsnü Mübarek, istemiğa, Li şa'bik iza la turid, izheb, minel Mısır."

Açıklamanın ardından Mübarek maskotu takan bir kişiye ayakkabı atan partili gençler vuvuzela ile Mübarek'e tepki gösterdi. Daha sonra partililer PTT'ye girerek hazırladıkları vuvuzela ve eski bir çift ayakkabıyı Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek'e gönderdi.

13 yıl önce